Poliţiştii brăileni au fost păziţi, la protest, de jandarmii la fel de nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Brăila, poliţiştii s-au ţinut de cuvânt şi au protestat, luni, timp de două ore, în faţa Prefecturii din centrul oraşului. Oamenii legii sunt nemulţumiţi de faptul că guvernanţii le-au tăiat din salarii dar le cer să muncească gratis, zilnic, peste program pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Poliţiştii au reclamat şi faptul că în instituţie e deficit de personal, volumul de muncă este din ce în ce mai mare, iar motivaţia salarială este ca şi inexistentă.


40 la sută, iar nu 25


Oamenii legii susţin că de fapt li s-au tăiat, cu tot cu sporuri, circa 40 la sută din salarii, iar nu 25 la sută. Şi toate acestea în contextul în care, spun ei, sunt primii în focul evenimentelor şi, întotdeauna, sunt primii responzabilizaţi sau acuzaţi.

image


Ei acuză că instituţia pe care o reprezintă a fost lăsată fără pesonal, fapt ce le îngreunează şi mai mult activitatea. La protest au participat poliţişti de la Inspectoratul Judeţean şi poliţişti de frontieră aflaţi în afara orelor de program, dar şi cadre de la penitenciar.

Apel la ministrul Blaga


„Domnul ministru Blaga să vină să vadă în ce fel protestăm, să citească Statutul Poliţistului şi după aceea să-şi dea cu părerea asupra protestului nostru, care, îi spunem noi, nu se numeşte grevă, aşa cum greşit a afirmat dânsul", a subliniat în faţa colegilor, liderul Sindicatului Poliţiştilor brăileni, comisar şef Marian Prioteasa.

image


Jandarmii i-au păzit pe poliţişti în timpul acestui protest, dar aşa cum bine s-a exprimat unul dintre aceştia „chiar dacă suntem de cealată parte a gardului, cu inimile suntem alături de poliţişti".

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite