Poliţiştii brăileni au fentat locul I la accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoselele morţii au luat o pauză şi au scos Brăila din topul judeţelor cu cei mai mulţi morţi în accidente auto. Pentru poliţiştii de la Servciul Rutier, anul 2009 a reprezentat un adevărat examen în ceea ce priveşte adoptarea de măsuri menite a reduce numărul de evenimente grave.

După ce în 2008, Brăila s-a situat pe primul loc la accidente mortale, iar în 2009, s-a situat la mijlocul clasamentului, în acest an, din fericire, nu s-au înregistrat accidente grave. Anul trecut, însă, s-a mers chiar până la colaborarea cu serviciile similare din alte judeţe.

Pe parcursul anului 2009 la Serviciul Poliţie Rutiere au fost consemnate 176 accidente grave. În urma acestora au rezultat 152 de răniţi grav şi 62 de decese.

„Comparativ cu anul 2008 , anul cu cel mai tragic bilanţ al poliţiei rutiere brăilene, în 2009 s-au înregistrat cu 34 de accidente grave mai puţin. De asemenea, numărul de răniţi grav a scăzut cu 33 de persoane, şi totodată, la capitolul decese au fost înregistrate 62 de cazuri faţă de 67 în anul 2008", ne-a declarat şeful Servicului Poliţiei Rutiere, comisar şef Marian Caragaţă.

Radare şi echipaje pe traseu

Pentru a diminua la maxim cauzele care au dus la producerea accidentelor, poliţiştii brăileni au recurs la colaborarea cu omologii din alte judeţe.

„Deoarece unul dintre cele mai periculoase drumuri s-a dovedit a fi drumul naţional Brăila-Buzău, am luat legăura cu colegii de acolo şi am efectuat patrulări permanente, descurajându-i pe cei care se grăbeau să calce prea tare pedala de acceleraţie. Iar pe toate drumurile s-a ieşit cu aparatele radar în cascadă (trei - patru radare la distanţe de 5-15 kilometri) astfel că şoferii au fost obligaţi să respecte regimul de viteză", ne-a spus comisarul şef.

S-au înregistrat, totuşi 62 de decese. Dintre acestea 11 persoane au fost surprinse în traversarea neregulametară a drumurilor, iar patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza unor şoferi neatenţi care au uitat să acorde prioritate.

Cel mai grav accident a dus la moartea a cinci oameni

Cel mai grav accident s-a produs, anul trecut, în noaptea de 17 spre 18 octombrie. Atunci în urma unui grav accident petrecut pe DE 584 Brăila-Slobozia, cinci tineri şi-au pierdut viaţa. "Din păcate tot neatenţia a fost vinovată de producerea evenimentului şi atunci", ne-a declarat şeful poliţiştilor rutieri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite