Poliţiştii brăileni au continuat campania de informare a cetăţenilor în mediul rural: „Votează legal ! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la manifestare. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Imagini de la manifestare. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Poliţiştii de la oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei au desfăşurat activităţi de informare a cetăţenilor în toate comunele arondate acestora.

Poliţiştii au fost prezenţi în locurile aglomerate din mediul rural, în pieţe şi târguri comunale, oferindu-le cetăţenilor peste 1.000 de materiale de informare. Aceştia au stat de vorbă cu oamenii şi i-au sfătuit să ia atitudine în faţa unor situaţii care constituie încălcări ale legii, apelând numărul pentru urgenţe 112.

Mesajul a fost bine primit de cetăţeni care au apreciat această campanie de informare şi au adresat întrebări referitoare la legislaţia electorală în vigoare.

Afişele campaniei au fost postate la sediile tuturor primăriilor, secţiilor de votare, posturilor de poliţie comunale, precum şi la unele societăţi comerciale, în locuri cu vizibilitate mare şi intens circulate de cetăţeni.

***
Reamintim că, în contextul campaniei generată de referendumul pentru demiterea Preşedintelui României, Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 16- 29 iulie 2012, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".
* Campania se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani şi care votează pentru prima dată;
* Obiectivele acestei campanii sunt informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu drept de vot asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.
***
Vă informăm că:
* În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

* Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii.
Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile, de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv, tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente.
Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.
* Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare.

Ştiri şi materialele promoţionale: www.votlegal.mai.gov.ro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite