Poliţiştii brăileni au devenit pentru o zi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politistii au devenit educatori pentru cei mai mici
Politistii au devenit educatori pentru cei mai mici

Ei s-au adresat copiilor şi elevilor în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor desfăşurat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Temele dezbătute au fost prevenirea comportamentelor violente în şcoală şi în afara acesteia, identificarea consecinţelor în cazul săvârşirii unor fapte antisociale, prevenirea consumului de droguri şi plante etnobotanice, exploatarea prin muncă a copiilor şi prevenirea traficului de fiinţe umane.

„Copiii au înţeles ce înseamnă o conduită violentă şi care sunt riscurile la care este expusă, în primul rând, victima unui astfel de comportament. Poliţiştii le-au explicat copiilor că până şi adresarea de injurii constituie o formă de violenţă verbală care, dacă nu este gestionată corect, poate degenera în acte de violenţă fizică. Având în vedere particularităţile copiilor cu cerinţe educative speciale, poliţiştii au insistat asupra prevenirii comportamentelor violente, pornind de la premisa că, în general, o serie de tulburări de comportament se grefează pe deficienţa de intelect", ne-a explicat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul d ecuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Pentru a înţelege mai bine, copiii au identificat împreună cu poliţiştii atât o serie de comportamente acceptabile din punct de vedere social şi legal, cât şi comportamente indezirabile, sancţionate de lege, stabilind pentru fiecare dintre acestea din urmă, riscurile şi gradul de periculozitate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite