Poliţist brăilean: „Interlopii plini de bani vor să cumpere cinstea oamenilor noştri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele se întind în pată de ulei. Poliţiştii brăileni promit şi ei că vor protesta, luni, urmând exemplul asistenţilor şi al infirmierilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, când s-a ajuns chiar la violenţe. Şi poliţiştilor le-a ajuns cuţitul la os. Aceştia reclamă lipsa de respect a autorităţilor centrale.

„Ar trebui mai mult respect pentru acei care poartă uniforma de poliţist mai ales în aceste vremuri tulburi, când interlopii plini de bani de a căror provenienţă nu se mai întreabă nimeni vor practic să cumpere cinstea oamenilor noştri", a conchis comisarul şef Marian Prioteasa, liderul poliţiştilor brăileni.
Poliţiştii de la Serviciul Rutier, membrii de sindicat au şi ei sarcini precise în cadrul acestui protest. Astfel poliţiştii vor fi prezenţi în teren, dar nu vor patrula, nu vor dirija traficul rutier, nu vor aplica sancţiuni contravenţionale, cu excepţia avertismentelor. Poliţiştii atrag însă atenţia că şoferii care nu respectă regulile o fac pe răspunderea şi integritatea lor.

Se strâng uniformele?

Luni este anunţată venirea la Brăila a generalului locotenent în rezervă Gheorghe Emil Ciobanu, care va solicita mobilizarea cadrelor în rezervă şi retragere pentru areprzenta la protestele ce urmează să se desfăşoare interesele militarilor şi jandarmilor care prin lege nu au dreptul la grevă ci doar la „să trăiţi, am înţeles!".


Protestul poliţiştilor, bucuria şoferilor!

După personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, luni, urmează protestul poliţiştilor. Cei mai fericiţi vor fi conducătorii auto care vor primi doar avertismente. Oamenii legii sunt nemulţumiţi pe modul în care guvernanţii gestionează criza pe spatele lor.

image

Poliţiştii brăileni se alătură colegilor din ţară care declanşează luni conflictul de muncă. „Protestul naţional al poliţiştilor nu este şi nu trebuie interpretat drept grevă. Acţiunea poliţiştilor este similară protestului magistraţilor din luna septembrie 2009. Acţiunea de protest a poliţiştilor este constituţională, în sensul corespondenţei dintre salarizare şi munca depusă. Nu solicităm o calitate privilegiată, în detrimentul celorlalţi bugetari", ne-a declarat comisarul Marian Prioteasa, reprezentantul sindicatului poliţiştilor brăileni.

Consumabile, din buzunar

Pentru că le-a fost luat 25% din salariu, poliţiştii sunt decişi să nu mai muncească decât 75% din timp. Mai mult, ei spun că la terminarea celor şase ore de lucru plătite, vor înceta efectiv lucrul indiferent de urmări.

image

„Ne descurcăm din ce în ce mai greu. Am pierdut 25% din salariu şi acum trebuie să refac tot ceea ce prognozasem să realizez în baza salariului pe care l-am avut. Poliţiştii au o stare de nemulţumire nu de acum ci de foarte mult timp, de când au fost obligaţi să cumpere din bani proprii consumabilele pe care le folosesc. Aceasta este de fapt consecinţă directă a subfinaţării sistemului", ne-a explicat comisar şef Marian Caragaţă.

Luni, ziua fără amenzi

"Dacă ei protestează astfel ar trebui ca noi, şoferii de taxi cel puţin, să mergem perfect legal, chiar cu riscul de a-i înfuria pe cei mai nervoşi. În felul acesta poate atunci când vor termina protestul nu vor mai sta cu ochii pe noi", ne-a declarat Marian Sfetcu, şofer de taxi.

image


Oamenii legii se simt umiliţi precum asistenţii care au ieşit zilele trecute în faţa spitalului şi au protestat. Reamintim că s-a ajuns chiar la violenţe.
„Poliţiştii sunt nemulţumiţi şi din cauză că nu le este respectată loialitatea. În condiţiile în care şi înainte de reducerile salariale oricum nivelul veniturilor băneşti era insuficient, mult sub prevederile art. 32 din Codul European de Poliţie adoptat de Comitetul Miniştrilor al C.E. şi îşi păstrează verticalitatea împotriva infractorilor, şi-şi desfăşoară corect activitatea", a ţinut să sublinieze comisarul şef Marian Prioteasa.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite