UPDATE Poliţist arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, imediat după ce a fost la o şedinţă despre corupţia din MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a fost încarcerat de către colegi şi dus în arest. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Poliţistul a fost încarcerat de către colegi şi dus în arest. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Un agent de la Rutieră a luat 500 de euro de la un şofer pentru a-i măslui alcoolemia din sânge la Medicină Legală. Agentul şef principal Radu Voicu, de 43 de ani, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere, a fost încarcerat, duminică seara, în Arestul Inspectoratului.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Brăila i-au organizat un flagrant, pe 7 octombrie, în timp ce lua 500 de euro de la un şofer pentru a-i „aranja" alcoolemia de aşa natură încât să scape de dosar penal.
Voicu este acuzat de trafic de influenţă pentru că în zilele de 5 şi 7 octombrie ar fi pretins de la şoferul Gabi Nedelcu, din Tichileşti, suma de 500 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra personalului medical din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală şi că va interveni pentru ca din analizele probelor de sânge recoltate pe 30 septembrie să rezulte o alcoolemie sub 0,80 la mie, aşa încât şoferul să scape de dosarul penal.


Mită după atenţionare


Pe 7 octombrie, ofiţerii DGA l-au prins în flagrant în timp ce lua cei 500 de euro. „De fapt, pe data de 30 septembrie, şoferul din Tichileşti fusese depistat de către agentul de Poliţie conducând sub influenţa alcoolului, ocazie cu care s-a întomit dosar penal. Flagrantul a fost făcut în baza denunţului cetăţeanului care a sesizat că poliţistul i-ar fi pretins bani pentru a interveni pe lângă cadrele de la Medicină Legală", ne-a comunicat inspector principal Sarmiza Petcu, purtător de cuvânt al DGA.
Curios este că, înainte de a lua mita, poliţistul participase la o şedinţă la Judeţ în cadrul căreia luase la cunoştinţă despre prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie în MAI.
„A ignorat normele de conduită profesională, urmărind doar realizarea scopului său personal", susţine procurorul de caz. Agentul a fost suspendat din funcţie.

Efort susţinut

„Eforturile susţinute şi strânsa colaborare dintre procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, ofiţerii DGA şi ai IPJ, au făcut ca activităţile derulate să îşi atingă scopul, respectiv respectarea şi aplicarea legii", ne-a declarat magistrat Fănel Mihalcea, prim-propucor al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite