Braila: Poliţie făcută cu bani de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braila: Poliţie făcută cu bani de acasă
Braila: Poliţie făcută cu bani de acasă

Oamenii legii scot bani din buzunar pentru a alimenta maşinile cu care fac patrulare. Una dintre revendicările poliţiştilor  susţinute în cadrul protestului la nivel naţional şi local se referă la lipsa de fonduri destinate exploatării corespunzătoare parcului auto. Astfel, din lipsa banilor s-a ajuns ca numai la Brăila, 30 de autovehicule să fie ţinute permanent pe dreapta, fără carburant, fără revizie tehnică, şi fără

Bugetul destinat alimentării maşinilor cu combustibil s-a redus în acest an cu 30%. Cele mai afectate sunt structurile poliâiei care asigură ordinea şi liniştea public sau care urmăresc infractorii pe patru roţi. Nici Serviciul de Poliţie Rutieră nu face excepţie de la această regulă. Chiar dacă aici autoturismele sunt în stare de funcţionare, lipsa banilor de carburant i-a făcut pe lucrătorilor de aici să apeleze la propriile venituri pentru a-şi face datoria.

Fug după infractori pe cheltuiala lor

”Nimeni, nu solicită prezenţa poliţiştilor degeaba! Iar atunci când sunt solicitaţi, lucrătorii noştri trebuie să ajungă în teren, cine ştie pe unde, cu maşina din dotare, fireşte. Ca atare am înaintat rapoartele de rigoare către forurile superioare, în speranţa rezolvării cât mai rapide a problemei.” a declarat şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Brăila, comisar şef Marian Caragaţă.

Lucrătorii serviciului însă nu s-au mărginit doar la a aştepta fondurile de la centru, care oricum nu se ştie când şi dacă vor veni. Poliţiştii, de nevoie, s-au adaptat situaţiei.  După cum declara inspectorul Liviu Bonţescu “Am avut situaţii când am completat motorina în rezervor pe cheltuiala proprie. Avem uneori intervenţii la zeci de kilometri distanţă, şi nu poţi avea surpriza de a rămâne fără carburant cine ştie pe unde.”

Situaţia a fost confirmată şi de către agent şef Dan Meiroşu : “Cu toţii mai punem 2-3 litri de motorină din buzunar, atât pentru a ajunge acolo unde suntem solicitaţi dar şi din grija pentru maşinile din dotare. Toate sunt echipate cu motoare diesel, iar o eventuală pană de carburant  provoacă daune majore maşinii, iar reparaţiile costă foarte mult.”

Deoarece, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor  a fost elaborat pentru a acoperi doar 10 luni din 12, cel puţin deocamdată perspectivele unei îndreptări a situaţiei sunt destul de depărtate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite