Poliţia din Brăila a deschis o anchetă după ce arhiva Cărămidăriei de pe dig a fost făcută scrum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile sunt, acum, dezafectate
Clădirile sunt, acum, dezafectate

Oamenii fără adăpost au făcut focul pentru a se încălzi, iar flăcările s-au extins până la arhiva cu documente vechi a fostei întreprinderi IJPIPS.Martorii povestesc că, de când a venit frigul, clădirea Cărămidăriei, de pe digul Brăila-Galaţi, este, tot mai frecvent, ţinta boschetarilor care aprind focul pentru a se încălzi.

Alertă maximă, noaptea trecută, la intrarea de pe şoseaua dig Brăila-Galaţi, după ce un anonim a anunţat la numărul unic de urgenţă, 112, că ard clădirile Cărămidăriei.

Fabrica este, ce-i drept, dezafectată de câţiva ani buni, însă, în zonă, sunt şi câteva încăperi care adăposteau bunuri ale fostei întreprinderi IJPIPS şi acte.
Aşa, azi-noapte, a ars arhiva acestei instituţii, aflată acum în lichidare judiciară. Au ars actele care vizau investiţiile făcute, pe vremea lui Ceauşescu în zonă. Pompierii şi poliţiştii au deschis o anchetă.


„Incendiul a izbucnit în jurul orei 23.00 şi a fost stins după o muncă susţinută a pompierilor, la ora 2.20", ne-a declarat maiorul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite