Poliţia Locală Brăila solicită suspendarea avizului de funcţionare pentru cele două magazine de etnobotanice rămase deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma verificărilor efectuate pe raza Municipiului Brăila de la începutul anului şi până în prezent au fost depistate un număr de 12 unităţi care comercializau produse etnobotanice.

Societăţile au fost verificate şi somate să intre în legalitate respectându-se astfel prevederile H.C.L.M. nr.248 /2010 privind reglementarea condiţiilor de punere pe piaţă a unor plante, produse şi substanţe asimilate plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante sau psihotrope pe teritoriul administrativ al Municipiului Brăila, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Brăila.


Pe rând aceste unităţi au început să-şi închidă activitatea astfel că în prezent pe raza Municipiului Brăila mai funcţionează doar două unităţi care comercializează produse etnobotanice, respectiv: S.C. „TONG PO" S.R.L. - punct de lucru Calea Călăraşilor, nr.60 şi S.C. „GANITE GOLD" S.R.L. - punct de lucru pe Bld. Al. I. Cuza, nr.125.


În perioada 29 martie - 3 aprilie, S.C. "TONG PO" S.R.L. a fost sancţionată în fiecare zi cu amendă de 2.500 lei potrivit H.C.L.M. nr. 381 / 2009 întrucât nu deţine aviz de funcţionare emis de Primăria Municipiului Brăila pentru punctul de lucru situat pe Calea Călăraşilor nr.60. Astfel au fost aplicate acestei unităţi până în prezent şase amenzi în valoare de 15.000 lei.

„În data de 4 aprilie, având în vedere repetabilitatea neregulilor depistate la aceste două unităţi vom propune domnului primar suspendarea avizului de funcţionare societăţilor în cauză potrivit prevederilor H.C.L.M. nr. 408/2010. Facem precizarea că alte organe de control pot lua măsura ridicării în vederea confiscării a produselor etno-botanice şi confiscarea veniturilor obţinute pe perioada desfăşurării activităţii comerciale", a declarat Traian Jipa, director executiv al Poliţiei Locale Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite