Brăila: Poliţiştii prind contrabandiştii, instanţa le dă drumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Alin Ioniţă le este cunoscut organelor de anchetă ca fiind unul dintre cei mai prolifici contrabandişti de ţigarete din Brăila. Numai în perioada martie 2009- iunie 2010, brăileanul a fost depistat de 14 ori făcând cotrabandă cu ţigări.

În data de 2 septembrie, o echipă mixtă poliţişti-procuror a descins la magazinul firmei S.C.Seldivan S.R.L. al cărui administrator este Nicoleta Burlacu, concubina lui Ioniţă, dar de a cărui activitate se ocupă doar Alin.

Oamenii legii au descoperit în magazin sute de pachete de ţigări având aplicate timbre fiscale de Republica Moldova.

Alin Ioniţă a fost ridicat pentru 24 de ore şi s-a cerut cercetarea acestuia în stare de arest pentru 29 de zile.

Carambol: Mai multe mașini au intrat una-n alta pe DE 584

„S-a cerut arestarea deoarece s-a constatat că inculpatul a săvârşit infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de patru ani iar lăsarea sa în libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publică", ne-a specificat prim-procurorul Fănel Mihalcea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

Cu ochii în soare

La baza hotărârii instanţei de a-l lăsa în libertate pe contrabandistul care datorează către bugetul de stat 184.763 lei a stat faptul că are un copil minor de crescut.

Cei implicaţi însă în anchetă spun că măsura de a fi cercetat în libertate le va aduce noi necazuri în ahnihilarea reţelei de contrabandişti

"Nu s-a ţinut cont de faptul că toate direcţiile ANAF implicate în lupta contra evaziunii fiscale şi a contrabandei au drept sarcină nu doar diminuarea fenomenului ci şi recuperarea sumelor de bani datorate", ne-a declarat şi Adriana Drăgan, directorul executiv adjunct al Direcţiei Regional Vamale.

Atenţie brăileni: Aveţi grijă cu cine negociaţi un loc de muncă în străinătate!

Recursul în acest caz se va judeca miercuri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite