Poetul Mihai Eminescu este omagiat de toată floarea culturii locale la Muzeul Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici se desfăşoară manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu
Aici se desfăşoară manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Mâine, luceafărul poeziei româneşti este omagiat de brăileni printr-o serie de activităţi desfăşurate în instituţiile locale de cultură şi învăţământ.

Manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu încep la ora 12.30, la sediul Muzeului Brăilei, din Piaţa Traian nr. 3.

În prima parte a evenimentului, are loc vernisajul expoziţiilor "Ecoul marilor prietenii", prezentată de Anca Buzea, de la Muzeul Literaturii Române, Iaşi şi "Eminescu văzut de mari graficieni ai lumii", prezentată de Lucian Chişu şi Nicolae Ioniţă, de la Muzeul Literaturii Române Bucureşti. Începând cu ora 13.00 se desfăşoară simpozionul "Mihai Eminescu - 160 de ani de la naştere".

Printre participanţi se numără Nicolae Georgescu, care prezintă lucrarea "Luceafărul în revista brăileană «Dunărea»", Ionel Cândea vorbeşte despre "Cronica familiei Djuvara", iar Lucian Chişu prezintă comunicarea "Eminescu în ediţii străine". Moderatorul simpozionului este Zamfir Bălan, directorul adjunct al Muzeului Brăilei.

Primul film despre Eminescu, la muzeu

În continuare, de la ora 14.00, cei prezenţi au prilejul să vizioneze primul film documentar despre Eminescu: "Eminescu Veronica Creangă", din 1914, de la Casa de filme "Pathé". Acesta este prezentat de Valentin Coşereanu.

Ultima partea a evenimentului este dedicată decernării premiilor concursului de creaţie literară şi eseuri, intitulat "Personalitatea lui Mihai Eminescu în cultura română", ediţia a XI-a.

Manifestările sunt organizate de Muzeul Brăilei în colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti şi Muzeul Literaturii Române din Iaşi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite