Ploaie de bani europeni la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Mihailov spune că Regiunea are multe proiecte contractate
Luminiţa Mihailov spune că Regiunea are multe proiecte contractate

Cele 87 de contracte semnate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est au o valoare de peste 180 de milioane de euro. Principalele domenii vizează învăţământul, sănătatea şi infrastructura rutieră. Aproximativ 30 % dintre proiecte sunt deja în faza de implementare.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est a semnat până acum 87 de contracte, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 180 milioane de euro. Dintre acestea, 24 sunt în etapa de precontractare, valoarea totală a lor fiind de 30,56 de milioane de euro.

Alte 96 de proiecte se află în diferite etape de evaluare şi selecţie, valoarea lor fiind de peste 89 de milioane de euro.

Cum numărul proiectelor depuse a fost consistent, 52 au fost incluse în lista de rezervă cu o valoare totală solicitată de 134,28 milioane de euro.

„Anul acesta a fost destul de bun pentru noi deoarece am contractat destul de multe proiecte. Am început implementarea a peste 30 % dintre acestea. Regiunea noastră este peste medie. Aici au fost depuse 343 de proiecte şi 13 Planuri integrate de dezvoltare urbană prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013", a precizat Luminiţa Mihailov, directorul general ADR Sud-Est.

Sediu nou în primăvară

Noul sediu al ADR Sud-Est, în valoare de aproape 500.000 de euro, va fi gata cel mai probail până la începutul primăverii următoare. Luminiţa Mihailov spune că vrea ca la 1 martie 2010 să se poată muta în el, mai ales că acum cei 70 de angajaţi sunt împrăştiaţi în trei locaţii pentru care plătesc chirie.

„Firma care se ocupă de proiect a cerut o pauză de o lună din cauza frigului, dar sperăm ca pe 1 martie să ne putem muta la noul sediu. Este o clădire cu o suprafaţă de 1.200 de mp, cam 400 de mp pe nivel", ne-a declarat directorul ADR Sud-Est. Aceasta spune că indiferent de costuri alegerea a fost una bună pentru că suma nu ar fi fost suficientă pentru a construi de la zero un imobil cu această suprafaţă.

Susţinerea pescuitului, o prioritate

Directorul ADR Sud-Est spune că anul viitor instituţia pe care o reprezintă se va implica şi în susţinerea Programului Operaţional pentru Pescuit. „Regiunea Sud-Est este zona cu cel mai mare potenţial piscicol. Acolo unde sunt comunităţi de pescari se pot face asocieri", a susţinut Luminiţa Mihailov.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite