Plin de datorii, Spitalul Judeţean se primeneşte/ Brăilenii nu mai trebuie să meargă la Galaţi pentru tomograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul administrator al Spitalului de Urgenţă, Consiliul Judeţean, a investit două milioane de euro în cinci aparate performante. În prima zi de la preluarea spitalului, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, l-a destituit pe directorul Ştefan Mihăilescu.

Brăila are, în sfârşit, aparatură medicală performantă, concurând, în acest domeniu, cu oraşe mari, precum Iaşiul sau Bucureştiul. Beneficiar este Spitalul Judeţean, care a fost preluat în urmă cu două zile de CJ, cu datorii de 5.314.000 lei.

Noul aparat CT-RMN (tomograf), cu care poate fi depistată orice afecţiune, aparatul de depistarea osteoporozei, ecograful Doppler, precum şi aparatul de litotriţie, folosit în urologie, au costat CJ-ul circa două milioane de euro.

„Este un început, în ce priveşte dotarea Spitalului Judeţean. În şase luni, vom finaliza şi lucrările în valoare de 12 milioane de euro, de la Ambulatoriu. Acum, brăilenii îşi pot face analize complexe la Brăila, să nu se mai deplaseze la Galaţi sau în altă parte", a spus preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

image

Stancu a adăugat că, pentru funcţionarea în bune condiţii a echipamentelor, va trimite medici brăileni la specializare.

Analize pentru toată lumea

Dr. Petre Cosmescu, şeful Secţiei Imagistică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a precizat că „noul aparat poate investiga orice fel de afecţiune. Va fi folosit pentru urgenţele din tot judeţul Brăila, însă vor putea veni şi alţi pacienţi, cu programare".

Prezent la eveniment, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senatul României, senatorul brăilean Ion Rotaru, a ţinut să precizeze că descentralizarea, respectiv preluarea de către CJ a spitalelor, „este binevenită".

Totodată, Rotaru a promis că va propune un buget mai consistent pentru Brăila, în ce priveşte Sănătatea.

image

Afară de cele două milioane de euro investite la Imagistică, CJ Brăila a reuşit să atragă 12 milioane de euro pentru lucrări de renovare a Ambulatoriului şi pentru dotări moderne. Banii provin de la UE şi de la Guvern.

Mihăilescu, destituit

Primul ordin semnat de preşedintele CJ, după preluarea Spitalului Judeţean de Ugenţă, a fost acela de numire a unui nou director, în persoana constănţencei Rodica Sin. Sin a mai condus spitalul brăilean în urmă cu un an. Ea va fi secondată de dr. Florentina Prisecaru şi dr. Cristina Vrânceanu, director medical, respectiv economic.

„În ce priveşte datoriile istorice ale Spitalului Judeţean, vom face un plan de măsuri. Va urma un audit intern, nu doar aici, ci la toate spitalele. Dacă nu sunt probleme, managerii vor rămâne pe funcţii", a mai spus Gheorghe Bunea Stancu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite