Brăila:Lică Pletosu face puşcărie ca la pension

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Lică Pletosu face puşcărie ca la pension
Brăila:Lică Pletosu face puşcărie ca la pension

Infractorul care a terorizat Galaţiul şi Brăila după ce a tâlhărit 13 de persoane a fost transferat într-o închisoare cu regim semideschis.

Supranumit „Umbra” pentru că îşi lovea victimele pe la spate şi le fura apoi bijuteriile, Lică Pletosu este responsabil de comiterea a nenumărate infracţiuni cu violenţă atât pe teritoriul României, cât şi în fosta Iugoslavie.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Galaţi, în 2002,  la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie, o pedeapsă comparabilă cu sancţiunile penale aplicate criminalilor. El are un „palmares” impresionant.

Justiţia iugoslavă i-a aplicat o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru jaf cu mână armată, iar în România a stat după gratii pentru furt calificat şi tentativă la viol.

Prin tâlhăriile lui repetate, Lică Pletosu a terorizat femeile din Galaţi şi Brăila în perioda decembrie 2000 -februarie 2001.

Se plimbă liber prin penitenciar

Lică Pletosu a fost prins după ce a comis 13 tâlhării, iar unele dintre victimele sale au rămas cu sechele pentru tot restul vieţii.

O brăileancă, profesoara Gagniuc, a fost torturată de individ înainte de a i se fura bijuteriile. Femeia a avut nevoie de aproape o săptămână de îngrijiri medicale  la spitalul din Brăila, cât şi la Bucureşti.

Deşi are o “carte de vizită” care-l recomandă ca un individ deosebit de periculos, tâlharul a fost transferat recent din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi la Penitenciarul Brăila, unde îşi va petrece ultimii şapte ani de pedeapsă în regim semideschis.

Conform informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al instituţiei de deţinere, Gianina Crăciun, Lică Pletosu poate merge neînsoţit prin Penitenciar, exact ca la el acasă, poate face sport şi poate să se distreze la clubul puşcăriei, oricând vrea el.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite