"Piraţii" brăileni de pe nava bulgărească au fost prinşi. Patru braconieri au cărat liniştiţi cerealele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indivizii acuzaţi că în noaptea de 10 spre 11 iunie ar fi descărcat trei tone de cereale dintr-o navă bulgărească, care se oprise pe Dunăre în dreptul localităţii brăilene Gropeni, au fost identificaţi în cursul zilei de 21 iulie. Este vorba despre patru indivizi care au cărat orzul- se pare că numai o tonă şi jumătate, cu o căruţă, în timp ce echipajul navei bulgăreşti dormea.

Reamintim că, imediat după incident, căpitanul ambarcaţiunii le-a declarat jurnaliştilor bulgari că nava ar fi fost atacată de "piraţi" în apropiere de Brăila.În urma verificărilor efectuate de poliţiştii brăileni, la bordul navei, împreună cu organele Căpitaniei Brăila și Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila, s-a constatat faptul că sigiliul aplicat la bordul babord al navei este rupt, fiind găsit, ulterior, pe una din urechile de la sistemul de asigurare al magaziei încărcată cu cereale (orz).

Cercetări primare

Pe puntea navei, pe ambele borduri, au fost găsite urme de cereale provenite din cala magaziei, indicând faptul că autorii au furat orzul prin ambele borduri, fiind posibil ca sustragerea să se fi efectuat cu două sau mai multe ambarcațiuni.

"Efectuându-se scotociri pe malul stâng al fluviului, la circa 200 metri în amonte, spre localitatea Tufești, au fost identificate urme de cerelale, respectiv orz, precum și urme ale unui atelaj hipo, pe direcția localității Gropeni", se arată într-un comunicat de presă emis de către Poliţia Brăila.

După urme

Existând posibilitatea ca autorii furtului să fie de pe raza comunei Gropeni, poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi şi de la Biroul Judeţean de Transporturi Brăila, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, s-au efectuat patru descinderi şi percheziţii domiciliare la locuinţele a patru suspecţi, toţi din comuna Gropeni, judeţul Brăila, despre care existau informaţii că au participat la furtul cantităţii de aproximativ 3.000 kg de orz de pe navă.

Şi braconieri

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 48 de ani, toţi din Gropeni, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 51 de plase de pescuit, tip monofilament, în lungime totală de 2400 metri, două instalaţii electrice confecţionate artizanal pentru pescuit electric şi un generator de curent, 3 motoare de bărci, 7 kg puiet din specia sturion şi 1,5 tone de orz, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei.

"Din cercetările efectuate până în prezent, rezultă că cei patru suspecţi efectuau activităţi de pescuit ilegal, pe Fluviul Dunărea şi braţele adiacente şi sustrăgeau de la bordul navelor anumite bunuri şi obiecte. Poliţiştii de la transporturi continuă activităţile de verificare şi cercetare asupra celor patru persoane suspecte, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, braconaj piscicol şi deţinerea de scule de pescuit interzise", ne-a informat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate şi, în funcţie de propunerea procurorului de caz, vor fi arestaţi preventiv. Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite