Brăila: Pieţele au fost luate cu asalt de cumpărători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie mare în Hală, foto Dorin Udrea
Aglomeraţie mare în Hală, foto Dorin Udrea

A început aprovizionarea cu produse pentru masa din noaptea dintre ani. Pieţele din municipiu au devenit neîncăpătoare zilele acestea. Se vând în special produsele şi preparate din carne, mai ales de porc.

Nici bine nu s-a încheiat petrecerea de Crăciun şi brăilenii au ieşit din nou la cumpărături, de astă dată pentru masa de Revelion. În noaptea dintre ani, tradiţia spune că este recomandat peştele, iar comercianţii se bucură că brăilenii ţin la această tradiţie.

„Am avut în permanenţă peşte proaspăt la vânzare. Dar şi acum, pentru Revelion, avem destulă marfă, pentru că tradiţia spune că pe masa de sărbători pe lângă produsele tradiţionale să se găsească şi peşte", ne-a declarat Ionel Ciobanu, comerciant din Piaţa Halelor.

De altfel, acum toate produsele pentru salată de boeuf sau care merg cu maioneză au căutare.

„Am vândut foarte bine măsline şi ciuperci. Se vând bine şi legumele, salata, roşiile, castraveţii", ne-a declarat şi Marius Oprică, administrator al unei societăţi comerciale cu puncte de lucru în Piaţa Mare şi Piaţa Concordiei.

Carnea de porc şi-a menţinut preţul de anul trecut

Aşa cum era de aşteptat, forfota cea mai mare în pieţe o găsim la sectorul Carne şi Produse din carne. Comercianţii s-au adaptat şi au menţinut preţurile la un nivel mic.

„Avem vânzări foarte bune, avem o clientelă stabilă, oameni care vin şi ne spun cu o zi două înainte ce anume ar dori să cumpere. Nu de vânzare ne plângem. Preţurile au rămas jos pentru că acum, în plină criză, oamenii şi aşa au fost văduviţi de mulţi bani", ne-a declarat Emilia Neagu, vânzătoare în Piaţa Mare. Şi cumpărătorii se declară mulţumiţi.

„Este bine că negustorii au înţeles să menţină preţurile jos. În felul acesta am putut suporta mai uşor infamia la care am fost supuşi, aceea de a sta în concediu fără plată exact în perioada când toată lumea doreşte mai mulţi bani, nu mai puţini", şi-a exprimat opinia prof. Ana Nicolae.

Atenţie la cât şi cum mâncaţi

Specialiştii în nutriţie spun că postul nu este deloc indicat pentru locuitorii din zona noastră, unde vântul suflă cu putere 200 de zile dintr-un an, şi chiar recomandă consumul de grăsimi şi proteine animale, tocmai pentru a ajuta organismul. Dar medicii recomandă cumpătarea la ospeţele de la final de an.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite