Piața Independenței va fi reabilitată pe bani europeni/Vezi aici cât valorează investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea pasajului pietonal din faţa Primăriei va costa aproape cinci milioane de lei. Autorităţile au reuşit să obţină fonduri europene cu care să refacă Piaţa Independenţei. Pe lângă zona de promenadă, banii vor fi investiţi şi în arhitectură peisageră.

După două proiecte ambiţioase, cel de reabilitare a străzii Griviţa şi a bulevardului Dorobanţilor, autorităţile au decis că a venit timpul ca spaţiul de promenadă din faţa Primăriei să-şi schimbe înfăţişarea.

Şi cum acesta reprezintă pentru mulţi dintre trecători un real pericol, angajaţii Primăriei s-au pus pe treabă şi au întocmit un proiect pentru a face reparaţiile pe bani europeni. Zis şi făcut, iar la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, consilierii au votat proiectul de reabilitare a pasajului pietonal din Piaţa Independenţei.

Capcane pe platou

Vechile dale de beton s-au crăpat, iar pe alocuri bucăţi de piatră s-au fisurat şi chiar au dispărut în spaţiul de sub platou. Pentru ca brăilenii să nu ajungă la urgenţă cu fracturi, autorităţile au înlocuit bucăţile lipsă cu scânduri.

image

„A devenit periculos dacă nu te uiţi foarte bine pe unde treci. Sunt bucăţi de piatră rupte. Sper să repare măcar pe unde este mai rău. Chiar trebuia să se refacă şi partea aceasta, mai ales că avem flori atât defrumoase plantate printre alei", spune Lizica Ştefănescu, 82 de ani, în timp ce prietena ei o aprobă.

Singura nemulţumire a celor două pensionare rămâne legată de faptul că, seara, în zonă se strâng foarte mulţi motociclişti care îşi turează motoarele şi fac exerciţii pe platou.

Lucrările finanţate din bani europeni vor fi făcute pe platforma dintre sediul administrativ şi Calea Călăraşilor, la care se adaugă spaţiul verde din Bulevardul Independenţei, pe tronsonul Calea Călăraşilor - Faleză.

„Proiectul îşi propune lucrări de construcţii - reabilitare, arhitectură peisageră, lucrări la instalaţiile de apă - canal, lucrări la instalaţiile electrice şi racord", se arată în proiectul votat de consilierii municipali.

Contribuţie locală de numai 2 %

Valoarea totală a investiţiei este de 4.983.911,27 lei, contribuţia municipalităţii fiind de 2 %, respectiv 83.775,98 lei din totalul cheltuielilor eligibile. Proiectul este realizat pe Programul Operaţional Regional, domeniul de intervenţie Planuri integrate de dezvoltare urbană - Poli de dezvoltare urbană.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite