Piaţa Concordia a ajuns bucată cu bucată pe mâna privaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1.000 de mp din Piaţa Concordia au ajuns în administrare privată
1.000 de mp din Piaţa Concordia au ajuns în administrare privată

Administraţia Pieţelor a fost obligată să renunţe la 235 de mp din Piaţa ConcordiaSentinţa definitivă şi irevocabilă a fost pusă în aplicare şi 235 de mp din Piaţa Concordia au ajuns pe mâna unor patroni. Activitatea în piaţă nu va fi afectată, promit autorităţile

S-a mai închis un capitol din retrocedarea Pieţei Concordia.

După ce anul trecut, 1.000 de mp din cea mai modernă piaţa a oraşului- în care s-au investit aproape patru miliarde de lei vechi- au ajuns pe mâna unui om de afaceri, acum, Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor (DAPT) Brăila a pierdut dreptul de administrare a suprafeţei de 235 de mp din terenul aflat pe strada Ghioceilor, nr. 2.

Deocamdată, oamenii de afaceri sunt obligaţi să păstreze destinaţia spaţiului.

Încetarea dreptului de administrare a DAPT asupra terenului de 235 mp a intrat în şedinţa Consiliului Local Municipal, decizia fiind luată de consilieri. Şase dintre ei s-au abţinut.

"O să vedem ce putem face acolo. Trebuie să ne asigurăm că avem o piaţă şi că se poate desfăşura activitate comercială", a precizat primarul Aurel Simionescu.

Promisiuni şi susţinere

În ciuda asigurărilor municipalităţii, comercianţii se tem că în curând vor rămâne fără loc de muncă. "Chiriile sunt mărite şi de privaţi şi de DAPT. Sper să mai putem să ne desfăşurăm activitatea în continuare, să mâncăm şi noi o pâine", spune Angela, una dintre vânzătoarele din piaţă.

Directorul DAPT Brăila, Simona Drăghincescu spune că pieţele trebuie să fie un bun public.

"Totul a început în 2006. Am reclamat ilegalitatea, am făcut mai multe demersuri pentru a împiedica acest lucru. Mereu am susţinut că bunurile publice nu trebuie să ajungă în administrarea privaţilor", a punctat Simona Drăghincescu.

De aceeaşi părere: "Îmi menţin afirmaţia că vom face o ofertă pentru Concordia. S-a dovedit faptul că atunci când există mai mulţi proprietari nu există înţelegere, lucrurile nu se armonizează", a punctat primarul care a adăugat că pieţele trebuie să rămână ale brăilenilor.

O mie de metri pătraţi pentru Cloşcă

Reamintim că 1.000 de mp din interiorul Pieţei Concordia, sectorul fructe şi legume, au revenit lui Simion Cloşcă, în august 2009.

Acesta a cumpărat suprafaţa de la persoane particulare care au obţinut-o prin retrocedare pe vremea fostului primar Constantin Sever Cibu.

Atunci, spaţiul a fost scos din domeniul de utilitate public.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite