Petrecerea de Anul Nou, păzită de sute de jandarmi şi poliţişti, la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii, poliţiştii şi angajaţii de la Salubritate, în stradă. FOTO: ADEVĂRUL
Jandarmii, poliţiştii şi angajaţii de la Salubritate, în stradă. FOTO: ADEVĂRUL

Şi operatorii de Salubritate vor fi în Piaţa Independenţei pentru a aduna sticlele aruncate de brăileni. Peste o sută de jandarmi şi aproximativ 400 de poliţişti, de la Rutieră şi Poliţia Urbană, vor asigura ordinea şi liniştea publică în municipiu în noaptea dintre ani.

Piaţa Independenţei va fi luată cu asalt, mâine seară, şi de către forţele de ordine. Pentru întreg judeţul, au fost mobilizaţi peste 100 de jandarmi. Dintre aceştia, mai bine de jumătate sunt mobilizaţi în municipiu. Circa 400 de poliţişti vor fi, de asemenea, în stradă. Practic, vor fi echipaje peste tot în oraş.
„La cumpăna dintre ani, vom avea în Piaţa Independenţei câteva echipaje mobile care vor veghea la buna desfăşurare a distracţiei organizate de Primăria Municipiului Brăila. Echipaje mobile vor patrula pe străzi şi în cartiere pentru preîntâmpinarea exceselor", ne-a declarat plt. Sorin Neftode.
De veghe, la tradiţii
Deja există o tradiţie ca în fiecare an, mii de brăileni să vină în Piaţa Independenţei pentru a întâmpina noul an. Mulţi dintre aceştia vin la volanul a autoturismelor proprii şi apar probleme în trafic.
„Vom avea echipaje specializate care vor asigura fluidizarea traficului din zonă după focul de artificii. De asemenea, lucrătorii noştri vor bloca la un moment dat accesul autoturismelor în piaţă pe Calea Călăraşilor pentru a permite cetăţenilor, în mare majoritate pietoni, să se bucure de venirea noului an în siguranţă", ne-a informat comisarul Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila.
Cum în noaptea dintre ani sunt aşteptate ninsori abundente, organele abilitate au luat măsurile adecvate.
„Pentru că vremea se anunţă nu tocmai bună, vom avea în zonă două sau patru maşini doate cu lamă care vor întreţine în permanenţă căile de rulare. Iar după miezul nopţii, echipe de muncitori de la salubritate sunt mobilizate pentru a curăţa carosabilul de sticlele sparte de petrecăreţi", ne-a declarat Dan Apostol, directorul DAGL Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite