Peste o sută de brăileni au votat penal la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votul ilegal înseamnă închisoare
Votul ilegal înseamnă închisoare

108 persoane sunt cercetate de procurori în nouă dosare, sub acuzaţia că ar fi oferit mită electorală ori pentru vot multiplu. În trei dintre dosare, autorii sunt deocamdată necunoscuţi.

În urma activităţilor de cercetare, poliţiştii au declinat dosarele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi pentru stabilirea competenţei de instrumentare.

"În cazul unei persoane se continuă cercetările pentru oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat", ne-a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al poliţie brăilene.

Au exista şi alte abateri reclamate de cetăţeni şi confirmate de poliţişti. Astfel, faţă de altă persoană s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vot multiplu iar în cazul a două dintre cele trei dosare penale înregistrate cu autori necunoscuţi, se efectuează cercetări pentru furt calificat şi distrugere.

În ciuda eforturilor susţinute din partea organelor abilitate, a ofensivei mediatice prin care a fost prezentat la ce se expun cei care încearcă într-un mod sau altul fraudarea alegerilor, s-au găsit în continuare persoane care să încalce legea.

"De reţinut că pedepsele pentru aceste fapte nu sunt de ordin material, cei depistaţi fiind condamnaţi la închisoare" a subliniat în final purtătorul de cuvânt al poliţiei brăilene.

În toate cazurile, poliţiştii continuă verificările, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Dorind ca evenimentele de acest fel să nu se mai repete, oamenii legii au continuat în această săptămână Campania "Votul ilegal înseamnă închisoare".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite