Peste 10.000 de pensionari brăileni beneficiază de transport gratuit sau redus cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lunar, abonamentele pentru pensionarii brăileni costă municipalitatea peste 300.000 de lei. Miile de pensionari brăileni, care au primit, la începutul lunii septembrie, abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun sau reducere cu 50% a costului abonamentelor, pot sta liniştiti.

Vor beneficia, în continuare, de gratuitate, cu toate că acest fapt presupune eforturi financiare din partea autorităţilor locale.
„Pensionarii vor beneficia şi în luna octombrie de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, dacă au venituri sub 1.000 de lei lunar. De asemenea, pensionarii cu venituri ce depăşesc 1.001 lei lunar, vor benficia de abonamente cu 50% reducere. De la 1 septembrie, au beneficiat de aceste facilităţi 10.600 de pensionari. Efortul bugetar al muncipalităţii a fost de 311.550 lei", a precizat Camelia Guşatu, director în cadrul Primăriei Brăila.


Cei mai mulţi beneficiari, şi anume 9.500 de persoane, au primit gatuitate 100% pe mijloacele de transport în comun din Brăila, fie că este vorba de autobuz sau tramvai.

Pro şi contra gratuităţii

Miile de pensionari cu venituri reduse, care au primit gratuitate pe mijloacele de transport în comun, s-au călcat în picioare, la începutul lunii septembrie. Au stat ore în şir la coadă, răbdători.
"Am 7 milioane de lei pensie şi abonamnetul gratuit este ca o mană cerească. Am toate actele la mine şi, chiar dacă stau o oră-două la coadă, nu plec până nu rezolv problema. Primăria a făcut bine că a decis să ne dea gratuitate pe transport", a spus Nicolae Ţuţuianu, de 82 de ani.


Alţii, însă, chiar pensionari fiind, consideră că decizia autorităţilor este una populistă, care, la un moment dat, nu va mai putea fi pusă în practică.
"Se dau abonamente gratuite dar, pe de altă parte, municipalitatea pierde nişte bani. Oricum, li se dau pensionarilor abonamente gratuite pentru ca să-i facă să vină la vot, când vor fi alegerile. Se urmăreşte ceva cu aceste abonamente", a spus pensionarul brăilean Nelu Ivan.
Nemulţumiţi sunt, de asemenea, brăilenii cu salarii mici şi tinerii. Mulţi spun că mai nimerit ar fi fost să se acorde gratuitate pe mijloacele de transport elevilor şi studenţilor, decât pensionarilor. Sau, de ce nu, tuturora.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite