Peste 1.200 de pensionari brăileni au poprire pe pensie din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna octombrie a acestui an, potrivit statisticilor Casei Judeţene de Pensii Brăila, 1.249 de pensionari aveau poprire pe pensii. Valoarea totală a reţinerilor atingea 216.153 de lei.

Principalele instituţii la care vârstnicii au datorii sunt CAR Pensionari, Primăria, băncile comerciale, şi Administraţia Financiară. Motivele pentru care bătrânii au ajuns în această situaţie critic sunt taxele, impozitele şi creditele neplătite.


"CAR Pensionari are o dobândă foarte convenabilă şi totuşi mulţi au ajuns în incapacitate de paltă. Apoi, mai sunt aceia care au făcut credite la mai multe bănci şi acum nu mai au cu ce să le achite" ne-a declarat Sorin Enache, directorul Casei de Pensii Brăila.


În condiţiile în care din octombrie 2009 pensiile nu au mai fost majorate, iar inflaţia a crescut, e normal ca puterea de cumpărare să fie diminuată şi mulţi dintre pensionari să ajungă să nu mai facă faţă cheltuielilor.


Potrivit legii, la solicitarea instituţiilor îndreptăţite să-şi recupereze debitele, Casa de Pensii poate reţine până la o treime din pensia datornicului sau chiar până la jumătate din pensie, dacă este vorba de mai multe datorii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite