Pericol: Şoferii groazei de pe maxi-taxi fentează Statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primesc săptămânal zeci de sancţiuni contravenţionale şi tot nu se lecuiesc: şoferii de maxi-taxi sunt primii la „liniuţe". Dacă firmele de transport tip maxi-taxi au fost disciplinate în ultima vreme, nu acelaşi lucru se poate spune despre şoferii microbuzelor care fac transport de persoane.

Cei mai mulţi nu-şi plătesc amenzile şi mizează pe un singur lucru: statul nu are ce să le ia. Mai mult, la orele dimineţii, pe anumite trasee, în special pe Buzăului sau pe Şoseaua Vizirului pot fi văzute microbuze de maxi-taxi, ai căror şoferi, mai tinerei, dau bice cailor-putere pentru a ajunge înaintea altor colegi în staţii.

Miza este una singură: ei vor să încarce maşina cu cât mai mulţi clienţi, ştiut fiind că la primele ore staţiile sunt pline de navetişti.

Gonesc ca nebunii

„Unii gonesc ca nebunii. Îndeasă în microbuz oamenii ca pe sarmale la nuntă şi nu ţin cont de nimic. Câteodată, frânează tare ca să evite maşinile din faţă şi vin toţi călătorii care stau în picioare, claie peste grămadă în faţă. Şi nici bilet nu dau", ne-a declarat Maria Cocârlea, 77 de ani, pensionară.

„Cine greşeşte prima dată o face pentru ultima oară", este părerea lui George Baba, administratorul unei firme de transport tip maxi-taxi.

Acesta spune că ţine foarte mult la respectarea disciplinei în trafic şi urmăreşte zilnic dacă graficul de transport este respectat.

„Graficul e foarte clar. Eu nu accept să se stea în staţii mai mult, ca să ia clienţi, pentru că aşa se dă graficul peste cap. Cu viaţa şi sănătatea oamenilor nu ne jucăm. Cine respectă acest lucru rămâne, cine nu pleacă de la prima abatere", ne-a declarat George Baba.

„Poliţiştii supraveghează în permanenţă traficul aplicând sancţiuni contravenţionale celor prinşi în neregulă. Mărturie a rezultatelor acestor actiuni este că de la începutul anului nu au mai fost depistaţi în trafic fără licenţe de transport decât patru şoferi", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite