Pericol: Erbicid interzis pe teritoriul României, descoperit de poliţişti într-o firmă din Brăila care stropea culturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila au efectuat un control pe linia respectarii legislaţiei privind produsele de protecţie a plantelor şi a protecţiei mediului la o societate comercială din Judeţul Braila şi au descoperit o substanţă interzisă pe care firma o folosea la erbicidarea culturilor.

Produsul fusese adus din Italia, nu se ştia cum a trecut graniţa, şi era folosit la ierbicidarea culturilor. În urma controlului, în incinta societăţii au fost găsiţi 470 litri de Tripion E, produs de protecţie a plantelor ce nu este autorizat pentru utilizare pe teritoriul României.

4 tone şi jumătate de ierbicid periculos


Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că societatea respectivă a achiziţionat din Italia 4.500 litri Tripion E, utilizând pentru erbicidarea culturii de orez 4.030 de litri.


Produsul de protecţie a plantelor descoperit a fost indisponibilizat, fiind lăsat în custodie, în vederea continuării cercetărilor.


"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea unui produs de protecţie a plantelor neautorizat, conform art.98 alin. 1 pct. 13 din OUG 195/2005, privind protecţia mediului", se arată în buletinul de presă al Poliţiei brăilene.


Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite