Performanță: Corul „Armonia” a primit Diploma de Excelenţă a Festivalului Coral Internaţional „Ion Vidu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul Bărbătesc „Armonia" al Casei de Cultură a Municipiului Brăila a participat, de curând, la cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional „Ion Vidu", desfăşurat la Lugoj.

Coriştii brăileni au prezentat un recital de 30 de minute, care a inclus piesele "Emite" - Haviaras, "Om fără noroc" - Ghe Cucu, "Rea de plată" - Ghe. Danga, "Corul sclavilor evrei" - G. Verdi, "Brâul amestecat" - I. Voiculescu, "Tebe paiom" - Dimitri Bortnianscki, "Voinţa Neamului" - I. Danielescu şi "Ana Lugojana" - I. Vidu.

Prestaţia Corului „Armonia" a fost recompensată cu aplauzele asistenţei, dar s-a bucurat şi de aprecierile juriului prezidat de Voicu Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România, care i-a înmânat o plachetă şi o diplomă de excelenţă.

La ediţia din acest an au fost prezente opt coruri din întreaga ţară şi unul din străinătate, care au interpretat piese din creaţia compozitorilor români, dar şi din repertoriul universal.

Corul „Armonia" a participat în festival alături de formațiile corale „Benedictus" al Bisericii Creştine Baptiste „Harul", Corul „Osana" al Ligii Tineretului Ortodox Român, Corul „Armonii" al Şcolii de Arte Frumoase „Filaret Barbu", Corul „Ion Vidu" al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Corul „Plugarilor" din comuna timişeană Chizătău, Corala Bărbătească şi Corala Academică „Bucovina" din Câmpulung Moldovenesc şi Corul „Rea" al Asociaţiei Culturale „Rea" din Assos - Grecia.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite