Pensionarii sunt tunşi, bărbieriţi şi coafaţi gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii de la "Spiru Haret" oferă servicii gratuite bătrânilor de la cămin
Voluntarii de la "Spiru Haret" oferă servicii gratuite bătrânilor de la cămin

Elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret" Brăila îşi exersează abilităţile de frizer, manichiurist şi pedichiurist la Căminul de bătrâni „Sf. Nicolae".

Elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret" Brăila îşi exersează abilităţile de frizer, manichiurist şi pedichiurist la Căminul de bătrâni „Sf. Nicolae". Săptămânal, 30 de eleve de la „Spiru Haret", îndrumate de profesoara Florica Mârae, îi tund pe bâtrâni, le fac manichiura bâtrânelor şi le aranjează părul, gratuit.

„Colaborăm cu Şcoala de Arte şi Meserii, fost UCECOM, de la începutul anului. Acum, stăm în interior, că e frig, dar vara stăm în curte, la aer curat. Punem muzică de voie bună, astfel că asistaţii noştri se simt bine. Toate serviciile sunt gratuite", ne-a declarat Mariana Ioniţă, ergoterapeut în cadrul Căminului „Sf. Nicolae", de pe strada Ana Aslan.

Colaborare veche de un an

Toate serviciile oferite de cursanţii de la „Spiru Haret" sunt de calitate, realizate de mâini dibace, pe bază de voluntariat. „Predau cursuri de recalificare cu durata de şase luni la Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret", pentru calificare în meseriile de frizer, manichiurist şi pedichiurist. La iniţiativa căminului, am decis să colaborăm şi să avem cu acesta un parteneriat", ne-a mărturisit profesoara Florica Mârae.

„Pe de o parte, elevele de la „Spiru Haret" capătă experienţă şi îndemânare prin exersare, iar pe de altă parte, pensionarii sunt tunşi şi aranjaţi fără niciun ban. Astfel, câştigul e de ambele părţi. Nu avem cuvinte ca să le mulţumim", a mai spus Mariana Ioniţă.

La Căminul de bătrâni „Sf. Nicolae" sunt 90 de pensionari cu vârste cuprinse între 65 şi 96 de ani, mulţi dintre ei fără familie sau abandonaţi de rude. Instituţia le este, tuturor, familie şi casă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite