Pensionarii brăileni nu vor să se trateze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe la ghişeul unde se primesc solicitări pentru tratament nu a trecut multă lume
Pe la ghişeul unde se primesc solicitări pentru tratament nu a trecut multă lume

Deşi până acum parte din pensionarii brăileni se plângeau că nu pot pleca la tratament pentru că nu au bilet eliberat de Casa Judeţeană de Pensii (CJP), în prima zi în care s-au primit cereri numărul solicitărilor a fost redus.

„Până pe 15 ianuarie la ghişeul nr. 1 au fost depuse 40 de solicitări privind eliberarea biletelor de tratament pentru pensionari şi asiguraţi", a precizat Aurelia Sişu de la Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice al CJP.

Pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, ai sistemului de asigurare pentru accidentele de muncă şi boli profesionale, dar şi beneficiarii unor legi speciale, pot depune solicitări pentru a beneficia de bilete de tratament, la sediul CJP, în continuare. Formularul se procură de la ghişeul nr. 1, la parterul instituţiei aflată pe Calea Călăraşilor, nr. 17.

Solicitările se primesc pentru complexele administrate de SC „Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă", la care Casa Naţională este acţionar unic.

„Solicitările pe care le primim acum sunt doar pentru primul trimestru al anului curent", a precizat Sorin Enache, director coordonator CJP.

Nemulţumire în rândul pensionarilor

Dacă unora le surâde ideea de a pleca la tratament în luna februarie sau martie, altora li se pare că degeaba fac tratament în sezonul rece.

„Eu nu vreau să depun cerere pentru un bilet de tratament când este încă frig afară. Eu vreau să merg la tratament vara", spune Florica Carpovici, 70 ani.

Pentru moment, din cauza lipsei bugetului, nu se ştie câte repartiţii va avea Brăila pentru primul trimestrul al anului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite