Pe strada Ancorei au răsărit canalizările supraterane/Vezi aici ce au lăsat în urma lor muncitorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele care se ocupă de refacerea străzilor din oraş îşi dau din nou arama pe faţă. „Meniul zilei": canalizări înalte! Ca şi cum stâlpii plasaţi în mijlocul drumului, despre care "Adevărul de Seară" a scris zilele trecute, n-ar fi fost o dovadă că firmele de construcţii înghit degeaba bani publici, acum avem canalizări de netrecut.

Cum cobori spre Dunăre, la capătul străzii Împăratul Traian, se găseşte pe partea stângă strada Ancorei. Aceasta a fost reabilitată în urmă cu vreo două săptămâni şi acum asfaltul arată impecabil, fiind una dintre cele mai bune străzi din oraş. Numai că e o problemă: canalizările sunt înalte de un metru.

Curios, la scurt timp după ce strada a fost reabilitată, pe suprafaţa acesteia au apărut nişte tuburi de ciment, de dimensiuni considerabile, care acoperă gurile de canalizare de pe Ancorei.

Tuburile se găsesc atât pe marginea drumului cât şi pe mijloc, reprezentând un adevărat pericol, mai ales pe timpul nopţii, acestea nefiind semnalizate.

image

„Nu stiu de ce au fost montate, dar dacă vii cu maşina pe aici şi nu ştii de existenţa lor s-ar putea să iasă urât. Dacă te loveşti de un astfel de tub cu maşina o faci praf", ne-a declarat Andrei Neacşu.

Ca la români

Pentru ca meniul să fie complet, pe strada Împăratul Traian, în apropiere de intersecţia cu strada Ancorei, o echipă de muncitori de la Distrigaz Sud a spart asfaltul pentru a remedia o defecţiune apărută la o conductă de gaz. Covorul asfaltic de pe această stradă era turnat fără „pată" până să apară aceşti muncitori să îşi rezolve problemele.

Adevarat este faptul că aceste defecţiuni care apar nu pot fi programate, dar pe toate străzile din oraş întâlnim aceeaşi problemă. După ce strada este refăcută, trebuie să apară o altă echipă de muncitori care să spargă asfaltul.

„Uitaţi şi mai sus pe stradă la acei muncitori care tocmai au spart asfaltul. Nu ne mai miră nimic. Ne-am obişnuit să vedem străzi făcute praf imediat după ce au fost reparate. Asta e ţara în care trăim", ne-a spus Mihai Voicu, şofer.

Autorităţile cunosc situaţia

Autorităţile aruncă pisica. „Pe strada cu pricina execută lucrări o firmă particulară pentru o instituţie care are sediul în acel perimetru", a precizat Mihail Chiriţă, directorul Companiei de Utilităţi Publice „Dunărea" Brăila.

Acesta spune că lucrările vizează trecerea de la o reţea de apă potabilă veche la alta nouă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite