Paznici controlaţi de poliţişti. Vezi aici ce a ieşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţie dificilă. FOTO: ADEVĂRUL
Intervenţie dificilă. FOTO: ADEVĂRUL

În noaptea de 28 spre 29 martie a.c., poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului Ordine Publică au desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

În acest sens au fost executate controale tematice la un număr de 22 de unităţi asigurate cu pază proprie sau agenţi de pază din cadrul societăţilor specializate de pază, de pe raza municipiului Brăila, urmărindu-se, în special, modul de executare a serviciului de către personalul de pază şi cunoaşterea de către acesta a consemnului general şi particular al posturilor.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, conform legii amintite.
Deficienţele constatate vor fi aduse la cunoştinţa conducerii unităţilor beneficiare, precum şi conducerii unităţilor prestatoare de servicii de pază, urmând ca la următoarea abatere să se procedeze la retragerea atestatelor personalului de pază în cauză.
Exemple: Un număr de 7 agenţi de pază au fost depistaţi dormind în timpul serviciului, unul dintre aceştia aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar paznicul C.I. şi agentul de pază T.M. nu executau serviciul de pază conform consemnului postului.
Toţi au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională, conform Art.48, din Legea 333/2003.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite