Patru brăileni au fost daţi în urmărire generală după ce au bătut şi ameninţat cu pistolul un tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de 9 martie la orele 23.25 şase brăileni din comunele Ulmu şi Cireşu au agresat un tânăr de 22 de ani din oraşul Făurei. Agresiunea a avut loc într-un local din Făurei, iar tânărul bătut a ajuns cu Ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

În momentul în care poliţiştii au ajuns în local mai multe scaune erau răsturnate, o masă distrusă, iar clienţii părăsiseră incinta.
Cercetările şi investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea în trafic a suspecţilor Iconaru Florin (29 de ani) și Toma Vasile (27 de ani), ambii din comuna Ulmu, care se deplasau cu autoturismul, dinspre comuna C.A Rosetti, judeţul Buzău spre orașul Făurei.


În fapt, poliţiştii au stabilit că, în acea seară, cei doi, împreună cu alţi doi bărbaţi tot din comuna Ulmu, și Popa Alexandru (50 de ani), Tănase Grigore (49 de ani), ambii din comuna Cireșu, s-au deplasat cu toții la restaurantul din oraşul Făurei şi, pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul de băuturi alcoolice, l-au agresat pe tânărul de 22 de ani. Unul dintre bătăuşi s-a folosit de un pistol cu bile, marca Walter, calibru 10x22,5 cu un încărcător ce conținea trei cartușe cu bile, pe care l-a ridicat în sus, în scop de intimidare. Pistolul a fost ridicat de poliţişti în vederea cercetărilor.


Victima a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Braila care a concluzionat că a suferit leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un numar de 14-16 zile de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele inculpaţilor şi, la data de 11 martie Judecătoria Făurei a emis mandate de arestare preventivă, în lipsă, pentru toţi, pe o durată de 30 zile de la momentul prinderii, fiind daţi în urmărire la nivel naţional.

Poliţist implicat în scandal

Ulterior, poliţiştii au mai stabilit că la scandal a participat şi un agent de poliţie de 28 de ani, ajutor şef de post la Postul de Poliţie Comunală Ulmu.
Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus imediat cercetări, declinându-se competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pe ordonanţă.


Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, apoi, la data de 13 martie la expirarea ordonanţei de reţinere, procurorul i-a impus măsura de a nu părăsi ţara pe o perioada de 29 de zile, şi a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului.


Ieri, la orele 11.00, poliţişti de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban i-au depistat şi reţinut pe doi dintre agresorii din comuna Ulmu care au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a confirmat măsura arestării preventive, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Brăila.
În continuare se efectuează investigaţii pentru depistarea şi prinderea celorlaţi patru inculpaţi.


Cine poate da relaţii despre prezenţa acestora în municipiul sau judeţul nostru este rugat să se adreseze celei mai apropiate unităţi de Poliţie, ori să apeleze numărul de urgenţe 112 sau 0239/606.100, cerând interiorul 20163, la Compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite