Patronii nu angajează personal cu studii superioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii economici oferă mult mai multe locuri de muncă muncitorilor, decât persoanelor cu studii superioare

Listele posturilor vacante anunţate de angajatorii din Galaţi, Brăila, Buzău şi Focşani cuprind, în general, meserii din domeniile industrial, vânzări, patiserie

Găsirea unui loc de muncă a devenit o problemă mai ales pentru persoanele care au absolvit o facultate, majoritatea agenţilor economici preferând la angajare muncitori necalificaţi sau cu calificări în anumite meserii căutate la ora actuală.

„În cazul unui angajat cu studii superioare, cheltuielile salariale sunt duble comparativ cu cele pentru unul necalificat. Patronii nu au bani şi atunci întreprinzătorii caută meseriaşi care să muncească fizic, nu au nevoie de personal de conducere", a declarat Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi.

Statistica oferită de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă confirmă faptul că, în criză, meseriaşii îşi găsesc mai uşor un serviciu.

La Galaţi, sunt oferite, în perioada 27 noiembrie- 3 decembrie, doar 69 de job-uri printre care se numără cele de agent securitate, confecţioner, electrician, muncitor necalificat, patiser, vidanjor şi vânzător.

Buzăul, campion la posturi vacante

La prima vedere s-ar zice că la Buzău criza locurilor de muncă nu a ajuns. Acest judeţ deţine locul trei pe ţară în topul oraşelor cu cele mai multe job-uri oferite în această perioadă.

Este vorba despre 380 de locuri de muncă pentru meserii precum muncitor necalificat, vânzător, manipulant, zidar, lucrător comercial, paznic.Agenţii economici din Focşani pun la bătaie, tot în perioada 27 noiembrie- 3 decembrie, 113 locuri de muncă.

Persoanele care doresc să se angajeze au de ales între meserii precum agent poştal, amanetar, asistent medical generalist, călcătoreasă lenjerie, confecţioner, electrician, frizer, frezor, mecanic, manichiurist.

La Brăila sunt cele mai puţine job-uri

În această săptămână, doar 47 de brăileni îşi pot găsi un serviciu. Lista locurilor de muncă cuprinde meserii precum agent comercial, asistent medical, bucătar, confecţionar, agent securitate, cosmetician, dispecer, frizer, reporter, patiser.

Persoanele cu studii superioare sunt ocolite la angajare chiar şi de către patronii care îşi căută personal apelând la site-urile de recrutare. Dintre job-urile de pe Internet valabile în toată regiunea noastră menţionăm: promotor, agenti vânzări, colaboratori zonali, reprezentanţi firmă cosmetice.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite