Brăila: Patronii brăileni fug de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Patronii brăileni fug de muncă
Brăila: Patronii brăileni fug de muncă

Constructorii brăileni nu se înghesuie să liciteze pentru lucrările  de infrastructură care se desfăşoară în oraş, în ciuda numărului mare de oferte.

Primarul Aurel Simionescu i-a îndemnat din nou pe constructorii brăileni să fie mai atenţi la contractele aflate în desfăşurare.
Edilul şi-a motivat îndemnul pe baza constatării că pe de o parte aceştia se plâng de faptul că nu au comenzi, iar pe de alta nu participă la licitaţiile organizate la nivel local.

 „Îi rog pe constructorii brăileni să participe la lucrările de execuţie, să urmărească contracte pentru că avem. Sunt cinci şcoli de reabilitat. Luni în cadrul Consiliului Local Municipal se va discuta acest lucru. Şcolile sunt în stadii de lucru diverse. Trebuie să fim mai vigilenţi. Să nu-i lăsăm pe alţii din alte judeţe să câştige lucrări pe care le putem face noi”, a spus edilul şef.

Nemulţumirea acestuia este cu atât mai mare cu cât a constatat că pentru schimbarea cablurilor electrice de la „Electrica” s-a apelat la o firmă din Oneşti, iar la Liceul „Istrati” lucrează o firmă din Olt cu oamenii lor: „Mă doare când alţii câştigă lucrări pe care ar fi putut să le câştige firme locale care nici măcar nu încearcă. La „Istrati” lucreză o firmă din Olt care şi-a adus oamenii de acolo la muncă aici. Asta înseamnă că nu intră niciun ban din taxe şi impozite la Brăila, ci tot la Olt. Nu e normal să nu se vrea să se profite de orice leu mai ales în această perioadă”, a conchis primarul.

Aurel Simionescu a mai spus că nu înţelege de ce firmele brăilene nu se bat pentru a prinde câte o lucrare, mai ales că astfel se poate diminua şi numărul celor care nu au un loc de muncă.
De menţionat că în judeţul Brăila sunt înregistraţi în acest moment aproape 7.000 de şomeri.

Scădere a cifrei de afaceri

Potrivit statisticilor, în primele opt luni ale acestui an cifra de afaceri a firmelor brăilene care se ocupă cu construcţiile a scăzut cu 62% faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai afectate au fost firmele constructoare de locuinţe, unde cifra de afaceri a scăzut cu 74 %.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite