Patron necinstit, condamnat pentru fraude de 12 miliarde, judecat la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrator al unei firme brăilene, „miliardarul de carton" Octavian Cristian, originar din Bereşti, judeţul Galaţi, a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, pentru înşelăciune şi abuz de încredere.

Cristian, care a fost capturat în Spania - după ce, în ianuarie 2009, primise mandat de arestare în lipsă şi fusese trimis în judecată în contumacie - se află în Penitenciarul Galaţi.

„Prejudiciul total cauzat unui număr de 23 de societăţi comerciale, de către administratorul SC Zacher Agro SRL Brăila, a fost de 1.254.399 lei", a precizat judecătorul Lenuţa Mocanu, purtător de cuvânt al instanţei brăilene.

Pe lângă prejudiciul cauzat celor 23 de firme, prin emiterea unor cecuri fără acoperire, gălăţeanul mai este acuzat că a primit în folosinţă un utilaj de 73.250 lei, pe care nu l-a mai restituit proprietarului.

Record la înşelăciune

Numai anul trecut, au fost înregistrate la Poliţie circa 40 de dosare penale de înşelăciune. Multe cauze vizau obţinerea în mod injust a unor credite bancare şi fraudarea partenerilor de afaceri.

Au intrat pe rolul Tribunalului Brăila nu mai puţin de cinci dosare penale de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Recordul la „Ţepe" date partenerilor de afaceri îl deţine Dumitru Stan, cu un prejudiciu de aproape 18 miliarde de lei vechi.

„Dumitru Stan, administratorul SC Dancarb SRL Brăila, a înşelat 14 societăţi comerciale cu suma totală de 1.730.878 lei. Pe numele său, a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru că s-a sustras urmăririi penale", a declarat procurorul Marinela Coşniţă, şef secţie la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite