Părinţi care nu-şi merită copiii: O mamă şi-a ucis băieţelul în bătaie, împreună cu iubitul, iar o alta şi-a scăpat din ochi fetiţa surdo-mută, care a murit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii, un băieţel de 3 ani şi o fetiţă de 4 ani, din judeţul Brăila, şi-au pierdut viaţa din cauza violenţei şi a neglijenţei părinţilor. Prima tragedie a avut loc la 5 ianuarie, în comuna Romanu, în casa lui Viorel Dragomir (27 ani). Bărbatul locuia de câteva luni împreună cu concubina lui, Mirela Smadu (31 ani), care îl adusese cu ea, de la Brăila, şi pe copilul de 3 ani pe care-l avea dintr-o altă relaţie.

Potrivit surselor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, micuţul devenise ţinta furiei bărbatului care nu-i mai suporta manifestările specifice vârstei. Nici măcar mama sa nu-l mai suporta, iar băieţelul îndurase de multe ori loviturile celor doi.

Crimă de Bobotează

Fraţii fetiţei de 4 ani înecate au intrat în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului


În Ajunul Bobotezei, furia celor doi a atins cote maxime. Mirela şi Viorel l-au lovit pe copil cu palmele în cap pentru că acesta îşi făcuse nevoile în pat. Joi, băieţelul a fost găsit mort în casă de un vecin care a anunţat Poliţia. În faţa anchetatorilor, cei doi concubini au recunoscut că l-au lovit, dar au susţinut că nu au vrut decât să-l „educe", nicidecum să-l omoare. „Poliţiştii au descoperit că minorul prezenta urme de violenţă la nivelul feţei. În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea a fost violentă şi că între leziunile suferite la cap şi deces există raport direct şi imediat de cauzalitate", ne-a declarat agentul Camelia Bucur, de la Biroul de Relaţii Publice al IPJ Brăila. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila i-au reţinut pe cei doi, iar instanţa de judecată a emis sâmbătă mandate de arestare preventivă pe 29 de zile pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Cazul care i-a îngrozit pe lipoveni

Moartea Irinei Condrat (4 ani) a zguduit sâmbătă noaptea comunitatea de lipoveni din municipiul Brăila. Fetiţa a plecat de acasă sâmbătă după-amiază. Adulţii care sărbătoreau Crăciunul pe stil vechi nu i-au observat dispariţia decât după două ore. „Întotdeauna se juca pe strada din faţa casei cu fraţii ei. Nu a mai plecat niciodată. Pe la 2.30 mi-am dat seama că lipseşte. Am anunţat Poliţia", a spus Dorina Condrat, mama Irinei. 

După şase ore de căutări în tot oraşul, dar şi în împrejurimi, cu câinii dresaţi, poliţiştii au găsit-o pe fetiţă înecată într-un lac din apropierea digului Brăila-Galaţi. A fost declanşată o anchetă penală, iar asistenţii de la Protecţia Copilului au mers ieri acasă la familia Condrat. „Deocamdată le vom oferi consiliere psihologică părinţilor fetiţei şi celorlalţi doi copii minori aflaţi în familie. Poliţia va stabili dacă a fost vorba de neglijenţă şi va lua măsurile legale", ne-a declarat Simona Cimpoae, directorul adjunct al DGASPC Brăila. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite