Brăila: Panait istrati nu a fost uitat de brăileni şi nici de greci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Panait istrati nu a fost uitat de brăileni şi nici de greci
Brăila: Panait istrati nu a fost uitat de brăileni şi nici de greci

La aniversarea celor 125 de ani de la naşterea lui Panait Istrati, o delegaţie formată din oficialităţi locale va merge în Grecia, la casa tatălui lui Panait Istrati pentru a duce o placă

La aniversarea celor 125 de ani de la naşterea lui Panait Istrati, o delegaţie formată din oficialităţi locale va merge în Grecia, la casa tatălui lui Panait Istrati pentru a duce o placă comemorativă.

„Placa comemorativă va fi în limba greacă, limba română şi limba engleză. Poate ar fi fost bine să fie şi în limba franceză. Dacă căutăm pe internet Panait Istrati este cunoscut ca scriitor român care a publicat în limba franceză, dar ar fi fost o placă prea grea, lucrurile ar fi fost prea complicate”, a spus primarul Aurel Simionescu.

În câteva luni şi Casa Memorială a scriitorului din Grădina Mare va fi gata să-şi primească vizitatorii. Manuscrisele, obiectele personale, piesele de mobilier , cărţi cu autograf, ediţii rare, fotografii şi alte obiecte care au aparţinut lui Panait Istrati şi soţiei sale Margareta şi care se aflau aici înainte de începerea lucrărilor vor putea fi din nou admirate de publicul brăilean.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite