Ţepe imobiliare trase autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a ales praful de prioiectele construcţiilor ce ar fi trebuit ridicate pe terenurile pe care Primăria le-a dat în concesiune pentru 49 de ani. Brăila a avut parte în decursul ultimilor ani de câteva ţepe imobiliare. De fiecare dată, autorităţile implicate s-au spălat pe mâini

În 1998, primarul de atunci, răposatul Anton Lungu, oferea unor investitori 15 ha, în perimetrul 3 al Zonei Libere, în concesiune pentru 49 de ani. Condiţia era aceea de a investi în perimetru suma de 500.000 dolari.

Bineînţeles că oamenii nu au stat pe gânduri şi au investit banii respectivisub forma unor spaţii de producţie. În rest, nimic.

"Zona s-ar fi pretat foarte bine pentru dezvoltarea de locuinţe ANL pentru tineri sau pentru un cartier de vile tot pentru tineri", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Complex de cinci stele, pe hârtie

"Din păcate, contractul aşa cum a fost el semnat, e legal, aşa că nimeni, cel puţin în condiţiile actuale, nu poate face vreo mişcare", recunoaşte şi actualul director al Zonei Libere Brăila, Florin Mircea.

În anul 2004, primarul de atunci Constantin Sever Cibu, acum senator, anunţa că italienii de la FinCoGeRo vor construi pe terenul de pe malul Dunării din faţa hexagoanelor un complex hotelier de cinci stele.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite