Brăila: Oraşul s-a transformat într-un imens şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Oraşul s-a transformat într-un imens şantier
Brăila: Oraşul s-a transformat într-un imens şantier

Sute de străzi sunt în reparaţii, zeci de parcări se asfaltează şi, din loc în loc, se fac lucrări utilitare

La tot pasul în oraş se întâlnesc muncitori care lucrează fie la reabilitarea unei străzi, fie la cea a unui imobil.

Municipalitatea spune că lucrările sunt în grafic şi speră ca termenele de execuţie să nu fie depăşite pentru a nu prelungi disconfortul brăilenilor.

Săptămânal, administraţia locală anunţă noi şi noi lucrări în oraş.  “Aleea Mecanizatorilor va avea de săptămâna viitoare, sistem de alimentare cu apă, stâlpi de iluminat, canalizare şi asfalt”, spunea, ieri, viceprimarul Doiniţa Ciocan.

De asemenea, lucrările sunt în grafic şi pe strada Graţiei unde, până de Crăciun, oamenii vor avea utilităţi, iar strada va cunoaşte asfaltul pentru prima dată.

Licitaţia de realizare a lucrării a fost câştigată de Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, care a promis că până de sărbători va finaliza lucrările în această parte a oraşului.

Şi Piaţa Săracă îşi schimbă înfăţişarea

Lucrări de modernizare sunt în execuţie şi la Piaţa Săracă unde se reface atât spaţiul verde, cât şi piaţa, iar parcarea va fi mai mare.

“Zona adiacentă Pieţei Sărace este în refacere, respectiv spaţiul verde, iar zona va fi asfaltată. Am mărit puţin parcarea şi am regândit partea din imediata vecinătate astfel încât locuitorii acestei zone care au solicitate în mod expres derularea acestor lucrări să fie mulţumiţi şi la fel să fie şi cei care-şi desfăşoară activitatea în această piaţă. Avem multe lucrări deschise în acest an şi sperăm să le finalizăm”, a punctat viceprimarul Doiniţa Ciocan care a adăugat că în câteva zile vor începe lucrările şi la strada Smârdan din Vidin, singura care rămăsese neasfaltată în acel perimetru.

Şcolile, modernizate cu fonduri structurale

Şantier în lucru va fi şi la Şcoala “Ecaterina Teodoroiu” şi la Grupul Şcolar “Grigore Moisil” unde vor începe lucrările de reabilitare prin Programul Operaţional Regional, cu fonduri structurale.

Suma estimată pentru prima şcoală este de 1,4 milioane lei, în timp ce pentru a doua este vorba de 4,3 milioane de  lei.
În a doua etapă, vor intra în reabilitare Şcoala “Mihu Dragomir” şi Liceul cu Program Sportiv, ultima fiind Şcoala 24.

Undă verde de la centru pentru alte şcoli

Viceprimarul Doiniţa Ciocan a mai spus că se aşteaptă răspuns de la centru pentru alte patru unităţi de învăţământ pentru care a fost depusă documentaţia necesară obţinerii fondurilor pentru reabilitare. Reamintim că, în acest an, municipalitatea a investit déjà patru milioane de euro în şcoli.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite