Oraşul, blocat de lucrări: 15 utilaje numai în centru, sute de şoferi disperaţi şi încă o veste proastă: lucrările se întind şi pe Esplanadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, se derulează zece proiecte de reabilitare, asfaltare a străzilor şi schimbare a liniilor de tramvai, între care patru numai în zona centrală. 15 utilaje, vole, macarale, excavatoare, se află pe un kilometru. Proiectul costă 37 de milioane de lei, din fonduri UE, iar contribuţia Primăriei e de 8 milioane.

De o lună, de când s-a deschis şantierul pe Calea Călăraşilor, principala arteră din urbe, traficul se desfăşoară pe o singură bandă, iar în ciuda faptului că poliţiştii sunt nelipsiţi din zonă, se circulă cu dificultate, iar şoferii parcurg un kilometru în 40-45 de minute.


„Nu este posibil aşa ceva. S-au apucat de toate lucrările odată şi nici nu există variantă să ocoleşti această zonă. Suntem cu nervii la pământ. Asta nu mai e hărnicie, ci exces de zel", ne-a spus Costică Zamfir, taximetrist.
Vestea proastă este că şoferii nu vor scăpa curând de acest coşmar, mai ales că lucrări similare sunt şi pe Bulevardul Dorobanţilor, strada Griviţei şi Calea Galaţi, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrări şi pe Esplanada Dunării.

Brăila, şantier în lucru


„Ştiu că nu-i confortabil, dar ne grăbim. Lucrările se vor termina în martie 2012", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Brăila, şantier în lucru
Brăila, şantier în lucru


Nemulţumiţi sunt şi pietonii care trebuie să facă slalom printre maşini şi utilaje. „Lucrările pe termen lung sunt benefice, însă ar fi trebuit făcute eşalonat. Acum, dacă vine o ploaie şi umple gropile astea s-au făcut degeaba lucrări", ne-a spus Laurenţiu Ceampelea.

Brăila, şantier în lucru
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite