Brăila: Opt ani de închisoare pentru că şi-a ucis soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Opt ani de închisoare pentru că şi-a ucis soţia
Brăila: Opt ani de închisoare pentru că şi-a ucis soţia

Bărbatul a fost condamnat pentru că a omorât-o pe femeie chiar de 8 martie. Gigel Turtoi, fost paznic la o societate de îmbunătăţiri funciare, şi-a ucis soţia cu o singură lovitură de cuţit, în ziua de 8 martie 2009, când ar fi trebuit să-i ofere acesteia un cadou.

Şi-a lăsat copiii fără mamă, dintr-o singură lovitură. Furia şi alcoolul îngurgitat peste măsură l-au împins la crimă. Copiii rămaşi orfani de mamă sunt acum în grija bunicilor.

Vasilica şi Gigel Turtoi erau căsătoriţi de 12 ani. În iarna şi primăvara acestui an, relaţia lor devenise tensionată. Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, preciza, în timpul derulării anchetei, că femeia căzuse în patima beţiei.

Pe 8 martie 2009, Gigel Turtoi a ajuns acasă în jurul orei 9.15, după ce ieşise din tura de noapte. A găsit-o pe Vasilica beată, în bucătărie, cu copilaşul de zece luni alături.

 “I-a adresat injurii victimei, apoi a luat copilul şi l-a dus în altă încăpere”, consemna magistratul anchetator.

După ce-a constatat că bidonul în care fusese vin era aproape gol, bărbatul a văzut negru în faţa ochilor.  A pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi l-a împlântat, fără reţinere,  în pieptul soţiei. Victima se afla în acel moment pe patul din bucătărie, astfel că n-a schiţat niciun gest de împotrivire.

“Tată, Vasilica-i moartă în casă!”

După ce şi-a lovit soţia, asasinul a şters cuţitul de sânge pe propriile haine, apoi şi-a văzut de treburi. A avut timp să-şi viziteze rudele şi chiar să închine un pahar, în timp ce femeia se zbătea în ghearele morţii. După toate probabilităţile, decesul a survenit între orele 10.00 şi 11.00.

Când, întors acasă, şi-a văzut nevasta lângă pat, zăcând într-o baltă de sânge, Turtoi nu şi-a anunţat părinţii şi nici n-a dat fuga la poliţie. S-a dus în camera în care se afla copilaşul de zece luni, apoi, după o oră, i-a spus tatălui: “Vasilica-i moartă în casă!”
Criminalul a susţinut iniţial că a găsit-o pe femeie moartă, în momentul în care s-a întors de la serviciu.


Obişnuia să-şi bată frecvent consoarta

“Gigel Turtoi îşi bătuse soţia cu o săptămână înainte de crimă, după ce se întorseseră de la un parastas. A fost cercetat şi trimis în judecată pentru omor calificat, infracţiune sancţionată de Codul Penal cu 15 până la 25 de ani de închisoare”, a declarat procurorul criminalist Mircea Ionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite