Omagiu: Scriitorul Panait Istrati este sărbătorit de brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui scriitor Panait Istrati, Muzeul Brăilei, Universitatea "Constantin Brâncoveanu", Grupul Şcolar "Panait Istrati" şi Asociaţia "Prietenii lui Panait Istrati" au organizat o serie de manifestări.

În sala de lectură a universităţii s-a desfăşurat o masă rotundă, ce a avut ca temă "Panait Istrati - o viaţă eternă". Din program au făcut parte lansarea volumului "Panait Istrati - Sentinţe şi fraze memorabile", semnat de Maria Cogălniceanu şi prezentarea unor eseuri cu teme istratiene.

Moderatorul întâlnirii a fost lect. univ. dr. Cristinel Munteanu.

Şi Muzeul Brăilei în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti a organizat o acţiune dedicată marelui scriitor brăilean Panait Istrati.

A avut loc o expoziţie de gravură a artiştilor plastici Mircia Dumitrescu şi Alina Roşca - Ilustraţii la opera lui Panait Istrati, prezentată de Ioan Cristescu şi lansarea cărţii "Universul operei lui Panait Istrati" de Kim Song Sou, prezentată de Zamfir Bălan şi Claudiu Brăileanu.

De asemenea a avut loc dezbaterea "Panait Istrati - 75 de ani de actualitate", la care au participat Silviu Angelescu, Lucian Chişu, Viorel Mortu, Ionel Cândea şi Zamfir Bălan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite