Ofiţerul de informaţii, acuzat de luare de mită, trimis în judecată în stare de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul a fost trimis la Tribunalul Brăila
Dosarul a fost trimis la Tribunalul Brăila

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului AUREL MIHĂIŢĂ MANEA,  comisar şef) în cadrul MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul Brăila.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii septembrie 2011, inculpatul Manea Aurel Mihăiţă, folosindu-se de funcţia sa de ofiţer de informaţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila, a primit de la un denunţător suma de 4.500 lei, prin intermediul unui alt denunţător, pentru a interveni la procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila pentru a-i determina să dispună restituirea în custodie a unor utilaje agricole. Procurorii şi ofiţerii la care ar fi trebuit să intervină instrumentau un dosar penal referitor la furtul celor cinci utilaje agricole din Franţa, utilaje care fuseseră descoperite cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile persoanei care a dat banii şi ale altor cinci denunţători şi indisponibilizate în vederea cercetărilor. Suma de 4.500 de lei a provenit din contribuţiile tuturor denunţătorilor.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului.

La data de 25 noiembrie 2011, Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Manea Aurel Mihăiţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Brăila.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite