EXCLUSIV: Bursieră la Bremen- Germania, calcă pe urmele Aurorei Simionescu, care a descoperit o particulă din Univers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă elevă a Colegiului „Gh. M. Murgoci", brăileanca de 19 ani este studentă a unei renumite universităţi germane. Ea merge pe urmele Aurorei Simionescu, declarată omul anului 2008 la Realitatea Tv, după ce a făcut parte dintr-o echipă care a descoperit o particulă din Univers.

Elevă de nota zece, Ruxandra Gabriela Soare a fost admisă la „Jacobs University" din Bremen- Germania, instituţie la care a învăţat Aurora Simionescu, cea care a descoperit o particulă din univers.

Absolventă, în 2009, a Colegiului „Gh. M. Murgoci", Ruxandra Gabriela Soare s-a întors, zilele acestea, printre foştii dascăli şi colegi.

Ajutată de fosta dirigintă, profesoara Daniela Oprescu, Ruxandra le-a prezentat elevilor de la „Murgoci" oferta prestigioasei „Jacobs University" din Bremen, Germania, unde este studentă în anul I, la Ştiinţe Sociale Integrate.

A intrat, în 2005, cu media 10 la colegiu şi l-a absolvit tot cu 10 pe linie.

„A fost întotdeauna un lider, a avut ambiţia să meargă la acea universitate şi a reuşit. Ne mândrim cu astfel de copii", a spus fosta dirigintă a Ruxandrei, Daniela Oprescu, profesoara de engleză de la „Murgoci".

„Nu e imposibil să studiezi în străinătate"

Excepţionala şcoală la care a învăţat o altă brăileancă de excepţie, Aurora Simionescu, care a descoperit o particulă din univers - în prezent studentă la Stanford University, USA -, se află în Bremen, oraş medieval cu o istorie demnă de invidiat.

Ruxandra Soare le-a spus elevilor de la „Murgoci" că, dacă ai rezultate bune la învăţătură şi ambiţie, poţi să fii student „afară".

„Nu e imposibil să ajungi să studiezi în străinătate. De obicei, cei care vor să facă acest pas, trebuie să aibă măcar media 9.00 la absolvirea liceului, să realizeze un eseu în engleză şi să aibă ambiţie", a spus studenta.

Ruxandra a mai spus că studenţii pot beneficia de burse/ granturi nerambursabile şi de împrumuturi ce vor fi restituite după absolvirea facultăţii. „Jacobs University dispune de laboratoare, săli de sport, patru cămine situate în campus, biblioteci, cluburi de distracţie, biserici pentru toate confesiunile", a spus brăileanca de la Bremen.

Ruxandra şi-a invitat colegii la Bremen

„Anul acesta, mai precis pe 24 aprilie 2010, va fi Ziua Porţilor Deschise la universitatea la care învăţ. Vă invit acolo, ca să vizitaţi campusul, să vă convingeţi de condiţiile de studiu, dar şi de frumuseţea oraşului Bremen. Este situat aproape de Hamburg şi Dusseldorf" - Ruxandra Soare, studentă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite