Exclusiv: Big Brother scump, dar degeaba la Spitalul de Psihiatrie din Brăila: 46 de camere video de 23 de mii de lei, ineficiente!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea are sistem de supraveghere video în toate secţiile, însă nu toate camerele au fost puse în funcţiune. Aşa se face că, în unele spaţii, bolnavii sunt de capul lor. Pentru moment, primarul spune că este mulțumit de activitatea conducerii spitalului și nu are de gând să facă o nouă schimbare.

Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon" Brăila este printre puţinele din ţară cu un sistem de supraveghere în aproape tot imobilul. Cele 46 de camere de luat vederi însă nu sunt conectate la un sistem central şi nici nu sunt monitorizate de către personalul de specialitate.

„Problema este că trebuie puse în priză şi trebuie urmărit ce se întâmplă acolo. Dacă din cele peste 40 de camere instalate nu merg trei, nu le scoatem din funcţiune pe toate", spune edilul şef.

Performante pentru exterior

image

„Camerele de supraveghere au fost achiziţionate în două tranşe, sunt 46. Suntem în discuţii cu o firmă specializată pentru a încheia un contract pentru întreţinere şi pentru monitorizare de către o persoană specializată. Camerele funcţionează în acest moment", a precizat Florentin Crăciun, directorul unităţii spitaliceşti. Aparatele au costat aproximativ 700 de lei bucata.

Deocamdată, nimeni nu se gândeşte unde se duc imaginile şi cine le analizează.

„Nu sunt foarte performante camerele de interior şi ar mai trebui să achiziţionăm câteva pentru exterior, mai ales dacă este să ne gândim la specificul activităţii noastre şi la suprafaţa mare a spitalului", a punctat directorul care a adăugat că o cameră performantă pentru exterior costă peste 2.000 de lei.

Nebunul satului a ajuns la loc sigur, adică la Psihiatrie/ Află de aici deznodământul unui scandal rural

Primarul Aurel Simionescu se declară mulțumit de activitatea desfășurată de directorul Florentin Crăciun și spune că atâta timp cât conducerea unității spitalicești își face treaba nu vede de ce ar trebui să facă schimbări.

„Am avut un incident nedorit acolo, o femeie care s-a spânzurat în baia spitalului, dar camerele de filmat și un sistem de monitorizare a lor ar putea face ca astfel de incidente pe viitor să nu se mai repete. Știm cu toții că specificul acestui spital este unul deosebit și nu vrem să mai avem evenimente neplăcute acolo”, a punctat primarul.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite