Brăila: Proiect de opt milioane de euro "sabotat" de muncitorii care au încetat lucrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nici mâine patronii nu-şi vor respecta angajamentul oamenii sunt dispuşi să întrerupă lucrul pe termen nelimitat. Unul dintre cele mai mari proiecte europene din Brăila este în derivă.

Miercuri, pe şantierul de pe strada Griviţei, muncitorii care efectuează lucrările au întrerupt activitatea pentru câteva ore. Nemulţumirea muncitorilor vine de la faptul că deşi trebuia făcută din data de 30 iulie, plata salariilor a întârziat nepermis de mult.

image

„Avem facturi de plătit. Sună băncile într-o veselie şi suntem ameninţaţi că vom fi băgaţi în biroul de credite. După aia timp de cinci ani nimeni nu ne va mai ajuta! Şi asta deoarece nu ne-au plătit patronii pentru o muncă pe care deja am prestat-o", ne-a declarat Ionuţ Şcheia, de 23 de ani, muncitor pe şantier.

Vineri, ziua scadentă

Înştiinţat asupra evenimentului, primarul municipiului, Aurel Simionescu, s-a deplasat pe şantier pentru a calma spiritele.

„Voi lua legătura cu firma care execută lucrarea pentru a vedea cum dezamorsăm cât mai repede situaţia", le-a spus edilul muncitorilor. Lucru care s-a şi întâmplat, numai că problema a rămas.

image

„Pe 30 iulie trebuia să se ia avansul. Nu s-a dat. Conducerea a motivat că este nevoie de timp pentru refacerea calculelor având în vedere modificările legisative care au intrat în vigoare de luna aceasta. Dar pentru a-şi arăta disponibilitatea, s-a arătat dispusă nu numai să achite salariile restante până vineri (mâine), ci şi să poată acorda un avans celor abia angajaţi ca să aibă oamenii un minim măcar de întreţinere până când vor intra cum se zice cu adevărat în drepturi", ne-a declarat ing. Constantin Dumitru, şeful şantierului.

Unii muncitori au reluat lucrul alţii însă sunt sceptici la promisiunile firmei S.C. „Tehnologica Radion" S.R.L. Bucureşti. Cu toţii însă spun că dacă vineri nu vor primi banii vor înceta fără discuţie orice activitate.

La ora actuală, tronsonul dintre străzile Calea Galaţi şi strada Carpaţi este în plină reabilitare şi s-a început decopertarea şi scoaterea copacilor pe tronsonul dintre străzile Apollo şi General Eremia Grigorescu.

Reamintim că Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea străzii Griviţa", derulat prin Programul Operaţional Regional, prevede lucrări atât la partea de trotuar, cât şi la cea de carosabil, firma câştigătoare a licitaţiei pentru proiect fiind „Tehnologica Radion" Bucureşti. Valoarea totală a proiectului este de aproape opt milioane de euro, Primăria contribuind cu doi la sută.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite