Munca în Cipru nu a fost aşa cum au visat 160 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada septembrie - noiembrie aproximativ 160 de români au fost victimile abuzului în relaţii de muncă în Cipru.

Oamenii s-au plâns Ambasadei Române din Cipru care a adus la cunoştinţă păţania românilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Angajarea pe teritoriul cipriot a fost mediată de unii agenţi de ocupare a forţei de muncă din România şi Cipru, iar lucrători români s-au confruntat cu dificultăţi odată ajunşi la destinaţie.

În Cipru oamenii au fost preluaţi de diverse persoane în majoritatea cazurilor fiind vorba de interpreţi ai cipriotului Yannis Piripitsis, au fost cazaţi în condiţii insalubre şi forţaţi să muncească 10 - 12 ore/zi în condiţii de neimaginat, uneori lipsiţi chiar de libertatea individuală.

ANOFM a postat pe site-ul www.muncainstrainatate.anofm.ro o serie de atenţionări pentru cei care vor să lucreze în Cipru, dar şi pentru agenţiile de ocupare a forţei de muncă care mediază forţa de muncă pentru a lucra în acest stat.

Informările cu privire la situaţia prezentată şi care se regăsesc pe website-ul ANOFM sunt: "Atenţie la ofertele de locuri de muncă în/pentru Cipru" şi "Atenţie la cine apelaţi pentru obţinerea unui loc de muncă în Cipru".

Simona-Ely Chioibaş, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila atrage atenţia celor interesaţi să plece la muncă în străinătate, dar mai ales în Cipru, să fie foarte atenţi la ofertele angajatorilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite