Brăila: Monstrul de la Ibrianu, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Monstrul de la Ibrianu, trimis în judecată
Brăila: Monstrul de la Ibrianu, trimis în judecată

Dumitru Şerban va da socoteală pentru faptul că şi-a violat în repetate rânduri fiicele în vârstă de 13 şi de 14 ani Procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a definitivat ancheta în cazul bărbatului din satul Ibrianu, comuna Gradiştea, arestat pentru viol şi incest.

Tată a cinci copii, Dumitru Şerban, de 41 de ani, a rămas văduv anul trecut în luna august, după ce soţia sa, Dobriţa, a făcut infarct. În urmă au rămas cinci copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.

Dumitru lucra cu ziua prin sat, însă nu scotea cine ştie ce, pentru că are viciul beţiei. „Şi-a supus cele două fiice unui tratament inuman, ameninţându-le în permanenţă. A recunoscut săvârşirea faptelor, motivând că le comitea când se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, cel care s-a ocupat de caz.

Viaţă promiscuă la cocioabă

Familia Şerban locuieşte într-o casă cu două camere. O cocioabă care de-abia se mai ţine în picioare.
La data de 5 august 2009, agenţii Postului de Poliţie Gradiştea s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că, imediat după moartea soţiei, Dumitru Şerban a abuzat de fiicele sale Georgiana şi Ionela, de 14 respectiv 13 ani.

Georgiana le-a povestit poliţiştilor că, la o săptămână după moartea mamei, tatăl ei, beat fiind, a bătut-o şi a forţat-o să întreţină cu el raporturi sexuale. De atunci, bărbatul din Ibrianu şi-a violat de nenumărate ori fiica, o dată fiind chiar surprins de fiul mai mare, Daniel.

În sat se ştia de nemerniciile din casa familiei Şerban

Fiica cea mică, Ionela, de 13 ani, a povestit că, la circa o lună de la moartea mamei, a fost obligată să facă sex cu tatăl ei. Bărbatul a continuat să-şi batjocorească copilul, periodic, mai ales când Georgiana, cealaltă victimă, era plecată de acasă.

Dumitru Şerban a recunoscut ceea ce le-a făcut micuţelor, încă de toamna trecută, în faţa unor prieteni de băutură. Aşa s-a aflat în tot satul, dar nimeni nu a luat atitudine, iar incestul a  continuat până când a aflat şeful de post.

Potrivit procurorului care a coordonat ancheta, bărbatul obişnuia să-şi violeze fiicele cam de două ori pe săptămână, când era ameţit de alcool.

Zilele trecute s-a făcut dreptate: agresorul sexual a fost arestat, iar procurorii au reuşit să finalizeze rechizitoriul şi să-l trimită în judecată într-un timp record. Cele două fete au fost date în plasament unei familii din Ibrianu.  

 „Şi-a supus cele două fiice unui tratament inuman, ameninţându-le în permanenţă”, Gheorghe Constantinoiu, procuror

 
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite