Minune într-o localitate din Brăila: Un tânăr a „înviat”, deşi a fost îngropat sub zidul clopotniţei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Râmnicu Sărat, îngropat sub un perete al clopotniţei din Şuţeşti, a scăpat cu viaţă. „Minune!", spun atât medicii, cât şi preotul Constantin Diaconu şi patronul firmei pentru care lucrează Ionuţ Popa, 29 de ani, bărbatul prins, aseară, sub zidul clopotniţei din Şuţeşti.

Vestea a venit ca un trăsnet, atât la Ambulanţă, cât şi la Pompieri. Primii care au dat o mână de ajutor pentru scoaterea lui Ionuţ Popa, 29 de ani, de sub dărâmături au fost chiar muncitorii.

ULTIMA ORĂ: Tânărul este internat la Ortopedie şi face şi azi investigaţii, medicii suspectând câteva fracturi.

„Erau doi muncitori acolo, el şi încă unul. Cel de-al doilea s-a ferit. Nimeni nu se aştepta să cadă zidul. Nimeni nu e vinovat. Noi lucrăm cu atenţie pentru că ştim că biserica e monument şi că e foarte veche. Lucrăm pe tronsoane. Dar zidul a căzut brusc şi, culmea, omul şi-a revenit, ne-au spus cei de la SMURD", ne-a declarat, în exclusivitate, Nicolae Dobrescu, administratorul firmei „Sima Construct 2000" SRL din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău.

UPDATE: "Nimeni nu se aştepta să cadă clopotniţa-monument", spune patronul bărbatului strivit sub un zid al unei biserici din judeţul Brăila

De necrezut

Când au primit apelul, cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) au trimis la faţa locului un echipaj complet, dotat pentru o urgenţă de gradul zero. Ambulanţierul ne-a mărturisit că, pe drum, se gândea cu strângere de inimă că s-ar putea să se întoarcă cu gol la Brăila, fiindcă vestea venise cum că bărbatul e mort.

„Chiar nu ne aşteptam să fie într-o stare atât de bună. Când vezi grămada de piatră, cărămizi, moloz pe care pompierii au dat-o la o parte de pe trupul celui surprins de surparea zidului, nu-ţi vine să crezi că un om poate scăpa doar cu câteva zgârieturi", ne-a declarat dr. Victoria Ţăgârlaş, medic la Ambulanţă.

Şi preotul satului, dar şi Nicolae Dobrescu, şeful de la „Sima Construct", firma care reabilitează biserica, sunt uimiţi că râmniceanul a scăpat teafăr.

Accident fără vinovaţi, fără victime

„Până la Brăila, a devenit perfect conştient, cooperant şi chiar ne-a declarat că nu-l doare decât pe ici pe colo de la lovituri. Nu avea dureri sau semne care să indice leziuni interne", ne-a spus şi asistenta Liliana Vlad.

Contactat imediat după incident, preotul-paroh din localitate, Constantin Diaconu a ţinut să ne dea vestea pe care, parcă nici n-o credea, cum că bărbatul e întreg şi nevătămat: „Şi-a revenit! Şi-a revenit!".

Apoi, preotul ne-a explicat că a contactat această firmă încă din iunie anul curent, că lucrează cu acte în regulă, în urma unei licitaţii şi că proictul, în valoare de 1,7 miliarde de lei vechi, decurge foarte bine.

ULTIMA ORĂ: Un muncitor a fost strivit de peretele clopotniţei la care lucra!

De la maşinile grele

„Eu nu eram acolo, eram la biserică, dar cred că zidul s-a prăbuşit din cauza trepidaţiilor maşinilor mari. Clopotniţa este chiar la intersecţie cu drumul naţional Brăila-Buzău. Sunt şi domnii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă aici, dar omul şi-a revenit, slavă Domnului! Pur şi simplu, povestesc ceilalţi, când a căzut zidul pe el, a rămas în picioare, neclintit", ne-a spus părintele Constantin Diaconu.


Poliţia face, ca şi ITM-ul, o anchetă în acest caz. Cert este că bărbatul, detaşat la Brăila special pentru aceste lucrări, este în afara oricărui pericol. Tânărul nu este căsătorit şi, cel mai probabil, în scurt timp se va întoarce la muncă, deşi la UPU (vezi foto) a ajuns pe targă, cu guler cervical şi plin de moloz.

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite