Minor reţinut pentru tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 25 iulie a.c., la orele 19.50, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, de brăileanca C.C. (35 de ani), cu privire la faptul că fiul său, C.G. (14 ani), a fost deposedat prin violenţă de bicicletă.

Echipa operativă, formată din judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Violenţă, a desfăşurat cercetări şi a stabilit că minorul a ieşit din incinta unei săli de jocuri sportive, din municipiu, şi a intenţionat să plece cu bicicleta pe care o lăsase afară asigurată, moment în care R.A. (16 ani), din Brăila, s-a urcat pe ea, afirmând că doreşte să se plimbe.
Întrucât partea vătămată nu a fost de acord şi prinsese cu mâinile ghidonul, suspectul l-a îmbrâncit şi l-a lovit cu palma în zona antebraţului, după care a fugit cu bicicleta spre Parcul Monument.
În urma loviturilor primite, victima nu a suferit leziuni care să necesite examinare medico-legal.
Valoarea prejudiciului cauzat este de 200 de lei.
Poliţiştii au desfăşurat activităţi de căutare a celui în cauză şi, la data de 29 iulie a.c., l-au depistat vagabondând pe raza municipiului.
A fost condus la sediul Poliţiei şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Din cercetări a rezultat că minorul în cauză a fost ajutat la valorificarea bicicletei de către brăileanul R.I. (25 de ani), căruia i s-a probat comiterea infracţiunii de tăinuire.
Componentele bicicletei au fost recuperate de la acesta din urmă care o dezmembrase şi începuse să o revopsească.
Faţă de R.A. a fost începută urmărirea penală şi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila.
Urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite