Mihai Constandache iubeşte cântecul şi dansul popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De fiecare dată, Mihai poartă cu drag costumul popular
De fiecare dată, Mihai poartă cu drag costumul popular

A început să cânte încă din clasele primare, iar acum se pregăteşte să scoată primul său album care va conţine 11 piese de joc şi voie bună, sârbe şi hore. Mihai a apărut la posturile de televiziune Etno TV şi Favorit TV

Mihai Constandache este un pasionat interpret al melosului popular. De fiecare dată poartă cu mare drag şi multă grijă costumul popular specific zonei noastre. Încrezător, brăileanul urcă de fiecare dată pe scenă, fără emoţii şi încântă publicul.

Vocea profundă şi acurateţea interpretării impresionează. Dovadă sunt nemeroasele premii şi distincţii obţinute la concursuri locale şi în ţară. Mihai a apărut şi la posturile de televiziune Etno TV şi Favorit TV. Toate acestea, spune modest tânărul, se datorează familiei lui, care l-a spijinit şi îndrumat.

Cântă în primul rând cu sufletul

Mihai Constandache cântă cu sufletul muzica populară şi încearcă să-şi croiască un drum şi o carieră ca solist. Îşi doreşte cu ardoare să ajungă un mare artist.

Momentan, el este nelipsit de la concertele de pe Esplanadă, de la Casa Tineretului, de la toate evenimentele organizate de autorităţile locale, care cred în talentul lui şi încearcă astfel să îl promoveze.

De altfel, Mihai deja are planuri serioase de viitor. Lucrează la primul său album. „Împreună cu Ansamblul «Ciprian Porumbescu» din Suceava, condus de dirijorul Viorel Leancă lucrez la un albun care va conţine 11 piese de joc şi voie bună, sârbe, hore", completează Mihai.

Tânărul speră ca primul său albun să pătrundă în sufletele şi inimile tuturor românilor.

„Îi sunt recunoscător dirijorului Viorel Leancă pentru şansa pe care mi-a dat-o şi îi mulţumesc din tot sufletul pentru că a crezut în mine", mai spune tânărul.

Moşteneşte talentul de la mama sa

Vârsta copilăriei i-a fost alintată de acordurile muzicale ascultate la radio sau casetofon. Nu de puţine ori, Mihai s-a imaginat pe scenă unde cânta şi încânta auditoriul.

Cum muzica i-a intrat definitiv în suflet şi în inimă, s-a gândit să-şi însuşească cunoştinţele muzicale în cadrul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", secţia canto muzică populară.

Talentul pentru muzică spune că l-a moştenit de la mama sa.

"De mic mi-a plăcut să cânt. Pasiunea mea pentru cântec vine de la mama mea, o femeie cu multe calităţi, cu o voce extrordinară. Ea mi-a dat puterea de a merge mai departe, a crezut în mine", ne spune cu emoţie în glas Mihai Constandache.

Cântă de prin clasele primare, când a fost remarcat deînvăţătoare şi apoi, de profesoara de muzică, care l-a şi cooptat în corul şcolii. Lui Mihai nu îi este deloc străin nici dansul popular. O bună bucată de vreme a făcut parte din Ansamblul Folcloric „Pandelaşul".

Întrebări şi răspunsuri

Ce înseamnă muzică pentru tine?

M.C.: „Muzica este totul, este o mană cerească. Ea reprezintă un tot în care eu mă regăsesc de fiecare dată, fie atunci când am probleme, fie atunci când trăiesc clipe de fericire şi bucurie. Vreau să am o carieră frumoasă în acest domeniu, să îmi fac un nume şi să fiu cunoscut la fel ca interpreţii de astăzi de muzică populară".

Trebuie să ai şi o meserie de bază, care este aceea?

M.C.: „Sunt ospătar/barman. Practic această meserie de cinci ani şi îmi face mare plăcere. Îmi place această meserie pentru că interacţionez foarte mult cu oamenii, am posibilitatea să comunic. Sunt o fire sociabilă de felul meu. Spre exemplu, în cercul meu de prieteni nu stă nimeni supărat, mereu îi fac să zâmbească".

Ce-i place

„Iubesc muzica pentru că în ea mă regăsesc şi cred că prin melodiile mele transmit tot ceea ce este frumos pe pământ celor din jurul meu. Ador să călătoresc, mă relaxează enorm. Îmi place zona muntoasă, pentru traseele montane şi pentru obiectivele turistice. Pot să vă spun că voiajul este o mai veche pasiune de a mea".

Ce nu-i place

„Mă ghidez în viaţă după principiul «Prietenii mi-i selectez după bunul plac». Am început cu acest aspect ca să vă spun că detest prostia, minciuna şi ura. Sunt cele trei aspecte care par să umbrească pământul. Îmi displac oamenii care nu se implică, dar aştepată rezultate".

Profil

Născut: 20 iunie, 1980, Brăila

Studii: liceale

Ocupaţie: solist

Familie: trei fraţi şi o soră

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite