Mihaela Fleşter este bursieră în oraşul natal al lui Andersen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Fleşter studiază în Danemarca
Mihaela Fleşter studiază în Danemarca

Studentă la „Constantin Brâncoveanu", Mihaela a fost şefă de promoţie la Liceul Pedagogic şi bursier Erasmus în Danemarca. Face şi voluntariat

Profil

Născută: 5 octombrie 1987, Galaţi.
Studii: Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice.
Ocupaţie: student.
Familie: o soră şi doi fraţi.

Inteligentă, plină de viaţă, mereu cu zâmbetul pe buze, Mihaela Fleşter a demonstrat tuturora că poţi învinge, atunci când ai ambiţie.

Şefă de promoţie la Liceul „D. P. Perpessicius", cu media 9.90 într-a XII-a (9,43 la examenul de bacalaureat), Mihaela este anul III la Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice (MMAE) - Universitatea „Constantin Brîncoveanu".

A luat premiul I după primul an de facultate, pentru cele mai bune rezultate la învăţătură şi a studiat un semestru la „Tietgen Business College", din Odense, oraşul natal al lui Hans Christian Andersen.

„M-am mutat în Brăila împreună cu familia, pe când aveam opt ani. Am absolvit Şcoala nr. 9 şi apoi Liceul Pedagogic, ca şef de promoţie. Terminasem filologie, însă am ales o facultate cu profil economic, pentru că nu mi-am permis să merg la Bucureşti", ne-a mărturisit studenta de nota zece.

În străinătate informaţia „curge"

La sosirea în facultate, Mihaela nu ştia prea multe despre management sau marketing. După un an, a obţinut media cea mai mare şi premiul I.

„În anul II, am aflat despre bursele Erasmus în străinătate. Condiţia era să ai rezultate bune la învăţătură şi să cunoşti o limbă străină. Am dat un test, pe care l-am trecut cu brio, apoi am plecat în Danemarca", ne-a spus tânăra studioasă.

Un semestru i-a fost de ajuns Mihaelei ca să se convingă de avantajele unui sistem de învăţământ bine pus la punct. După cum ne-a mărturisit, în Danemarca „totul este sistematizat, iar informaţia curge de la sine".

Mihaela a fost singura din universitate plecată în Danemarca, mai precis în Odense, oraşul lui Andersen. A legat prietenii, a învăţat multe de la danezi şi, mai presus de orice, a ales să fie o luptătoare.

Voluntar la „Voltin"

Mihaela Fleşter l-a cunoscut în Danemarca pe însuşi preşedintele companiei „Ecco", concurenta celebrelor firme „Adidas", „Puma" şi „Nike".
„Danezii pun mare accent pe practică şi pe lucrul în echipă. Am învăţat multe despre diferitele culturi, pentru că aveam colegi din multe ţări ale lumii. Totodată, am căpătat experienţă personală", ne-a mărturisit bursiera.

Afară de rezultatele remarcabile obţinute în cei trei ani de facultate - premii la toate sesiunile de comunicări ştiinţifice -, Mihaela a făcut muncă de voluntariat în cadrul Clubului „Voltin".

Optimistă, lipsită de prejudecăţi, a lucrat în echipă cu Silviu Slavu, cu Adriana Vădeanu şi alţi voluntari, în cadrul unor proiecte importante.

Ce-i place

"Îmi place sportul de întreţinere - fitness şi jogging. Îmi place să călătoresc. De asemenea, îmi plac spectacolele de teatru şi, nu în ultimul rând, îmi place lectura. Mă regăsesc, totodată, în ceea ce fac acum la facultate - îmi place marketingul."

Ce nu-i place

"Nu-mi place că nu prea sunt spaţii verzi în Brăila. În Danemarca, unde am călătorit, erau parcuri la fiecare cinci minute de mers. Nu-mi plac oamenii care renunţă prea uşor, oamenii aroganţi, plini de sine. Nu-mi place că-i copiem pe străini şi că luăm ce e mai rău de la ei".

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ai propus să faci după absolvirea facultăţii?

„Aş vrea să-mi găsesc un internship, ca să acumulez experienţă. Vreau să lucrez, de exemplu, în Grecia. După facultate, vreau să fac un master, tot pe specializarea mea, marketing. Nu în ultimul rând, vreau să mai învăţ o limbă străină, de exemplu germana."

Cum ţi se pare viaţa de student aici, în provincie?

„Studenţia mi-a oferit multe oportunităţi, mai multe decât dacă aş fi fost la Bucureşti. Relaţia profesor-student este mai apropiată, poate şi pentru că nu e un centru universitar mare, cum e capitala. În plus, aici am obţinut o bursă Erasmus în străinătate".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite